Drukāt šo lapu
29.06.2017 13:30

Inčukalna novada bērni Gaujā sacenšas un draudzējas

Autors  Ģirts Kondrāts
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna novada dienas centru spēļu dalībnieki uz Gauju atbrauca gan sacensties, gan labāk iepazīt cits citu. Inčukalna novada dienas centru spēļu dalībnieki uz Gauju atbrauca gan sacensties, gan labāk iepazīt cits citu. Lilija Geža

Šīs nedēļas vidū trīs Inčukalna novada dienas centri – "Vangaži", "Sarma" un "Gauja" – jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja sadraudzības dienu sporta spēles visu trīs novada dienas centru bērniem.

Uz sporta spēlēm dienas centrā "Gauja" pulcējās turpat 40 bērnu. Tā kā sporta spēļu mērķis ir savstarpēji iepazīstināt dažādās novada vietās dzīvojošos bērnus, tad bērni tika sadalīti komandās tā, lai katrā no tām būtu gan vangažnieki, gan inčukalnieši, gan Gaujas iedzīvotāji. Jau spēļu atklāšanas runā tika uzsvērts, ka uzvarēs nevis labākā, bet gan draudzīgākā komanda. Par to bija atbildīgi visu trīs komandu kapteiņi Anita, Dainis un Aleksandrs, kuri nemitīgi savas komandas uzmundrināja un atbalstīja, nevis strīdējās un pārmeta neveiksmes.

Viena no spēļu rīkotājām, Vangažu dienas centra darbiniece Lilija Geža "Rīgas un Apriņķa Avīzei" pastāstīja, ka komandas savā starpā sacentās stafetē ar tādiem elementiem kā bumbiņas nešana karotē, ūdens trauka piepildīšana, lēkšana maisā un citiem. Spēļu programmu papildināja Inčukalna frisbija komandas "Wildcats" pārstāvji, rīkojot gan komandas, gan individuālās sacensības ar frisbija spēles elementiem. Kā piebilda L. Geža, tās pašas dienas vakarā viens no sporta spēļu dalībniekiem, kam patika frisbija aktivitātes, ieradās uz frisbija komandas treniņu, kā arī sacīja, ka vēlas pievienoties komandai Frisbija dienās, kas notiks novada svētku laikā.

Tā kā sacentās trīs komandas, tad katrai no tām bija iespēja kaut reizi uzvarēt, bet vietējo uzņēmēju sarūpētās balvas tika visiem spēļu dalībniekiem, un kāds vietējais uzņēmējs spēļu dalībniekiem bija gādājis pusdienas. Savukārt pašvaldība parūpējās, lai spēļu dalībnieki no Inčukalna un Vangažiem nokļūtu spēļu vietā Gaujā un pēc tam mājās.

L. Geža uzsvēra, ka novada dienas centra spēļu rīkošanas pieredze ar katru reizi tās padara interesantākas un nākamvasar tiks rīkotas atkal.