Drukāt šo lapu
29.06.2012 13:29

Garciema grausts perspektīvs kļūs rudenī

Autors  Karina Bērziņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tagad liellopu vietā kūtī caur neapjumtajām spārēm aug bērzi, bet vietas, kur kādreiz atradās siles, aizaugušas ar zāli. Tagad liellopu vietā kūtī caur neapjumtajām spārēm aug bērzi, bet vietas, kur kādreiz atradās siles, aizaugušas ar zāli. Karina Bērziņa

Pirms vairāk nekā 30 gadiem Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere dziedāja dziesmu par nātrēm uz tēva nama sliekšņa. Tagad graustu Latvijā, tostarp Pierīgā, nav mazāk.

 

Aptuveni pirms 20 gadiem Carnikavas novada Garciemā līdzās dzelzceļam slējās kolhoza "Ādaži" govju ferma. Kad tika likvidēts kolhozs, ēkas tika pamestas, tad uzradās īpašnieks, novada domes deputātes Ilzes Tjarves māte.

"Laikam jau cilvēkiem trūkst līdzekļu, lai nojauktu vecās ēkas. Metālam ātri vien uzradās gribētāji, bet dzelzsbetona konstrukcijas stāv kā stāvējušas. Uzskatu gan, ka īpašumu vajadzētu vismaz nožogot, citādi te bieži tuvējo māju puikas ložņā, baidos, ka nenotiek kāda nelaime," savās domās dalās kāds vietējais iedzīvotājs.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica atklāj, ka ēkas nu nodotas domes ziņā. "Nevaram atļauties tērēt līdzekļus graustu nojaukšanai, jo ir vēl daudz citu neatrisinātu problēmu – ceļu remonti, sabiedriskais transports un daudz citu lietu, kas ir nesalīdzināmi svarīgākas," atzīst D. Jurēvica, savukārt I. Tjarve ir sievišķīgi noslēpumaina un sola kārtis atklāt pēc pāris mēnešiem, kad būs pilnīgi skaidra šo ēku nākotne. "Pagaidām nav īstais laiks par to runāt. Sazvanīsimies rudenī, un tad es varēšu pastāstīt, kas šeit notiks tālāk. Varu pateikt vien to, ka šim zemesgabalam ir perspektīvas," rezumē I. Tjarve.