02.08.2016 07:45

Dīvāns galvaspilsētai, atpūtas krēsls – novadam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dīvāns galvaspilsētai, atpūtas krēsls – novadam Ansis Klucis

Mežs Babītes novadā starp Kleistu ielu un Lāčupes kapu ziemeļaustrumu stūri, ja velkam taisni pa elektrolīniju, kas iet garām pieminētajām vietām, un tālāk skatāmies uz Babītes pusi, parasti ir pilns ar nelielām nelegālām dažādu atkritumu izgāztuvēm.

Ja sekojam „Vides SOS" norādēm, tur var atrast gan celtniecības atkritumus, gan stikla pudeļu kalnus, gan eļļas mucas. Iespējams, "Rīgas un Apriņķa Avīzes" atklātie "sīkumi" – vecs gultas matracis, kaķa noskrāpēts atpūtas krēsls, skapja vai kumodes atvilktnes un pat paliels spogulis –, kas izmētāti grāvjos abpus ceļam zem elektrolīnijas pusceļā starp ielu un kapiem, nebūtu pat pieminēšanas vērti, bet ir daži jautājumi.

Pirmais: kam un kāpēc ir izdevīgi kraut nolietotas guļamistabas mēbeles auto piekabē un vest uz mežu? Uz to atbildi atrast droši vien būs grūtāk. Otrs jautājums: kam jāsavāc tieši uz Rīgas pilsētas un Babītes novada robežas izgāzti atkritumi, ja vienas kravas saturs ticis gan pilsētai, gan novadam?

Kā "Rīgas un Apriņķa Avīzei" sacīja Babītes novada pašvaldības Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Jānis Ozoliņš, šāda "robežsituācija" nav nekas neparasts un ir viegli risināma. "Tā kā mežs šajā apvidū pieder SIA "Rīgas meži", pašvaldība, uzzinot par nekārtībām, šajā gadījumā – nelegālu izgāztuvi, raksta elektronisku vēstuli Tīreļu mežniecībai, un viņi arī parūpējas, lai nekārtības tiktu novērstas."