Drukāt šo lapu
05.05.2016 15:30

FOTO: Krimuldā svētku gājiens pulcē 1000 dalībnieku

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Krimuldā svētku gājiens pulcē 1000 dalībnieku Einārs Binders

Jau laicīgi Krimuldas novada dome nolēma, ka šogad 4. maijs tiks svinēts vērienīgāk nekā parasti un domes priekšsēdētājs Juris Salmiņš novadniekus aicināja Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas gadadienā doties svētku gājienā. "Svētku gājiens izdevās pat labāk, nekā bijām cerējuši," trešdien portālam "Apriņķis.lv" sacīja J. Salmiņš.

Neatkarības deklarācijas pieņemšanas gadadienas svētki Krimuldā sākās ar duatlona sacensībām vidusskolas stadionā un peldbaseinā. Tad sekoja svinīgs pasākums kultūras namā, cildinot ļaudis, kuri visilgāk strādājuši novada pašvaldības iestādēs. Apbalvoto vidū bija arī Krimuldas bibliotēkas vadītāja Rita Rudzīte, kura bibliotēkā nostrādājusi 47 gadus. J. Salmiņš sacīja, ka no 99 cilvēkiem, kas saņēma atzinību, turpat puse pašvaldības iestādēs ir nostrādājuši vairāk nekā 40 gadu.

Pusdienlaikā krimuldieši pulcējās Krimuldas vidusskolas stadionā, lai dotos svētku gājienā, kuram bija dots nosaukums „Sveicot pavasari".

Domes priekšsēdētājs bija priecīgs par izdevušos svētku gājienu, kurā piedalījās vismaz tūkstoš Krimuldas novada iedzīvotāju. „Gājienā redzējām gan skolēnus un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus, gan novada deju kolektīvu dejotājus, koristus un vietējo uzņēmumu ļaudis. Netrūka arī jātnieku zirgos un pat kluba „Livonia" motobraucēju. Klāt bija arī tādi izcili mūsu novadnieki kā, piemēram, olimpiskās bronzas medaļas īpašniece kamaniņu braucēja Elīza Cauce, kura agrāk bija pazīstama kā Tīruma," sacīja J. Salmiņš, piebilstot, ka šoreiz pat laikapstākļi bija svētku svinētāju pusē.

Tāpat domes priekšsēdētājs sacīja, ka svētku programma, kurā netrūka arī pasēdēšanas pie balti klāta galda, veidota tā, lai visiem būtu interesanti līdz pat vēlam vakaram. Svētku koncertprogrammā piedalījās gan vietējie pašdarbnieki, gan aktrise Marija Bērziņa. Svētkus kuplināja arī ielu vingrotāju atraktīvie priekšnesumi, bija dažādas radošās darbnīcas un, protams, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī daudz citu interesantu pasākumu.