Drukāt šo lapu
11.02.2016 22:13

Pirms mēneša: Pierīgas mēri Kučinski vērtē atzinīgi un prognozē, ka ar topošo premjeru izdosies rast kopīgu valodu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirms mēneša: Pierīgas mēri Kučinski vērtē atzinīgi un prognozē, ka ar topošo premjeru izdosies rast kopīgu valodu Saeimas Kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kā Ministru prezidenta amata kandidātu nosauca Latvijā labi pazīstamu politiķi, kurš saistīts ar pašvaldībām, – Māri Kučinski, uzticot viņam valdības veidošanu. Tieši tāpēc portāls "Apriņķis.lv" Pierīgas mēriem jautāja, ko viņi no topošā premjera cer sagaidīt.

 

Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš ("Reģionu apvienība"):
"Uz Valsts prezidenta izvēli, nosaucot par Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski, skatos pozitīvi. Pirmkārt, M. Kučinskim ir pieredze gan pašvaldību, gan valsts darbā – viņš ir bijis Valmieras pašvaldības vadītājs un vēlāk arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs. Pēc nominēšanas viņš ir solījis, ka, ja kļūs par valdības vadītāju, iespēju robežās centīsies veicināt reģionu attīstību. Vēl no savas pieredzes varu sacīt, ka viņš ir kompromisu cilvēks, kuram nepiemīt augstprātība."
 


Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība"):

"Pašlaik visi runā par personālijām, bet svarīgi jau ir darbi, ko valdība plāno paveikt, un par to pagaidām nekas nav dzirdams. Tajā pašā laikā ir skaidrs, ka tie būtiskie jautājumi, kurus vajadzēs risināt nākamajai valdībai, piemēram, izglītības un veselības aizsardzības nozarē, atduras pret neturpināto administratīvi teritoriālo reformu, jo skaidrs, ka nav normāli likt vienlīdzības zīmi starp novadu, kurā dzīvo divi vai trīs tūkstoši iedzīvotāju, un daudz lielākām pašvaldībām. Var jau izveidot valdību tikai tāpēc, ka tā ir jāizveido, bet jādomā arī, piemēram, kā sagaidīt Latvijas simtgadi. "Vienotībai" vismaz bija plāns, kas jādara, bet nepieciešami jau arī darbi, lai tos īstenotu."
 


Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs (Latvijas Zemnieku savienība):

"Par Māri Kučinski varu sacīt, ka viņš ir zinošs un pieredzes bagāts politiķis un tiks galā ar saviem pienākumiem, lai gan situācija nedz ekonomikas, nedz politiskā ziņā nav vienkārša. Man kā augošas Pierīgas pašvaldības vadītājam ir svarīgi, lai situācijā, kad novadā pieaug cilvēku skaits, valdība mūs finansiāli pabalstītu. Par iepriekšējo Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu un viņas kabineta locekļiem – finanšu ministru Jāni Reiru un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu – varu sacīt, ka viņi mūs, Pierīgas pašvaldību vadītājus, uzklausīja un saprata mūsu vēlmes. Cerams, ka ar M. Kučinska valdību arī atradīsim kopīgu valodu."
 


Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs ("Vienoti Mālpilij!"):

"Varu tikai piekrist Valsts prezidenta izvēlei, jo pašvaldībām jāstrādā ar visiem Ministru prezidentiem. Par M. Kučinski mēs zinām to, ka viņš ir izgājis ceļu no pašvaldības izpilddirektora un domes priekšsēdētāja līdz ministram, kas nodarbojies ar pašvaldību jautājumiem. Tas dod pārliecību, ka viņš labi orientējas gan valsts, gan pašvaldību problēmās. Zinu, tagad daudzi saka, ka situācija valstī ir sarežģīta. No otras puses – jāraugās, ar ko mēs to salīdzinām. Citur pasaulē iet daudz trakāk, Latvija patiesībā ir miera osta."