Drukāt šo lapu
06.01.2016 13:14

2015. gads Pierīgā: Salaspilī durvis ver tūristu centrs un īpaša trenažieru zāle, notiek pusmaratons

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2015. gads Pierīgā: Salaspilī durvis ver tūristu centrs un īpaša trenažieru zāle, notiek pusmaratons Salaspils novada pašvaldības arhīvs

2015. gada 19. februārī Salaspilī durvis vēra Tūrisma informācijas centrs (TIC). Tas atrodas tieši pie viena no galvenajiem Salaspils tūrisma objektiem – Botāniskā dārza. Tā ir vispiemērotākā vieta Tūrisma informācijas centram Salaspilī, jo iepretim atrodas arī visvecākā dzelzceļa stacijas ēka Latvijā.

Šogad ir sakārtots un jaunu izskatu ieguvis arī laukums pie stacijas, savukārt daudz redzējušie tūristi atzīst, ka Salaspils TIC interjers ar dzīvo augu sienu un "viesistabu" ir viens no skaistākajiem Latvijā.

Sen lolotais salaspiliešu sapnis par pusmaratonu nu ir kļuvis par realitāti. Maija nogalē notikušajā Pirmajā Salaspils pusmaratonā kopā piedalījās teju 600 skrējēju no visas Latvijas, kā arī viesi no Polijas, Zviedrijas un Vācijas.

Savukārt decembra sākumā, ievadot tradicionālo Labestības dienu programmu, Salaspilī svinīgi tika atklāta trenažieru zāle cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un senioriem. Šī trenažieru zāle ir ļoti specifiska, speciāli pielāgota pat cilvēkiem ratiņkrēslā. Tā aprīkota ar trenažieriem, kam ir starptautiski atzītais IFI marķējums, tāpēc pašvaldība lepojas, ka Salaspils ir vienīgais novads Latvijā, kurā nu ir sava zāle senioriem un personām ar īpašām vajadzībām.

* Lai pavēstītu saviem lasītājiem par 2015. gadā Pierīgā paveikto, uzrunājām Pierīgas pašvaldības un lūdzām pastāstīt par, viņuprāt, trim nozīmīgākajām lietām, kas šā gada laikā novadā paveiktas un par kurām būtu vērts uzzināt arī citu novadu iedzīvotājiem.