Drukāt šo lapu
07.05.2014 13:03

Salaspils mērs: "Mums "spaisa" problēma ir ļoti aktuāla"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils mērs: "Mums "spaisa" problēma ir ļoti aktuāla" Krišjānis Grantiņš

Kaut gan spaisa jeb psihitropo augu maisījumu tirdzniecība aizliegta ar likumu, Salaspilī joprojām turpinās cīņa pret to izplatību pilsētā un novadā, atklāj Salaspils mērs Raimonds Čudars.

Kā "Latvijas Avīzei" atzīst Salaspils novada domes priekšsēdētājs, "agrāk lielas galvassāpes radījis kāds veikaliņš daudzdzīvokļu mājā, tāpēc bijām gandarīti, ka pēc Saeimas lēmuma par kriminālatbildību tirgotājiem varējām tos padzīt no šā veikaliņa".

Taču prieki izrādījušies īsi, jo tirgotāji pārvācās uz citu, līdzīgu vietu. "Kad stingri vērsāmies pret to, augu maisījumi nonāca nelegālajā apritē," stāsta R. Čudars. Tagad visā valstī aktuāls ir jautājums – vai tiešām tā sērga nav iznīdējama? Kā būs pie mums, redzēsim tuvāko mēnešu laikā.

Cīņai pret sintētiskajām narkotikām esam mobilizējuši visus iespējamos spēkus, sākot ar pašvaldības un Valsts policiju un beidzot ar sabiedrību. Par spaisa kaitīgumu stāstām skolās, rakstām vietējos izdevumos. Protams, ir labi, ka ar likuma spēku legālā tirdzniecība aizliegta, taču – vai tiksim galā ar melno tirgu? Vairāk jādomā par Valsts policijas kapacitātes celšanu, nevis pašvaldību pilnvaru paplašināšanu cīņā pret kādu atsevišķu noziegumu veidu."

Vai "legālo narkotiku" jeb spaisa rūpalam pielikts punkts?