Drukāt šo lapu
01.04.2014 14:35

Gaujas posmu, divus ezerus un jūras piekrasti nodod valdījumā Carnikavas pašvaldībai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gaujas posmu, divus ezerus un jūras piekrasti nodod valdījumā Carnikavas pašvaldībai Carnikavas novada pašvaldības arhīvs

Valdība šodien atbalstīja ierosinājumu Carnikavas novada pašvaldībai valdījumā nodot divus ezerus un jūras piekrasti.

Ar valdības rīkojumu pašvaldībai tiks nodots pašvaldības administratīvajā teritorijā esošais Dzirnezers, Garezers, Gaujas posms un jūras piekrastes josla, vēsta LETA.

Carnikavas novada domei turpmāk būs tiesības izmantot šo publisko ūdeņu resursus, ūdens ekosistēmas un no tām tieši atkarīgās sauszemes ekosistēmas, zemi zem publiskajiem ūdeņiem, zemes dzīles, kā arī zemes dzīļu derīgās īpašības atļautiem un normatīvajos aktos noteiktajiem mērķiem. Tā varēs noslēgt līgumus ar trešajām personām par publisko ūdeņu un zem tiem esošās zemes nomu noteiktiem izmantošanas veidiem.

Pašvaldībai arī būs tiesības būvēt dažādas inženierbūves – plūdu aizsargdambjus, sūkņu stacijas, krasta nostiprinājumus, ja tas nepieciešams.

Lūgumu nodot Dzirnezeru, Garezeru, Gaujas upi un jūras piekrastes joslu tās valdījumā izteica pati Carnikavas novada pašvaldība, norādot, ka tas nepieciešams, lai nodrošinātu publisko ūdeņu pārvaldīšanu, sakopšanu un uzturēšanu, piesaistītu Eiropas Savienības struktūrfondu un citu ārējo finansējumu.

Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt publisko ūdeņu, tostarp jūras piekrastes joslas, ilgtspējīgu apsaimniekošanu, pārvaldīšanu un saglabāšanu. Tāpat tai ir pienākums nodrošināt publisko ūdeņu, tostarp jūras piekrastes joslas, ilgtspējīgu apsaimniekošanu, pārvaldīšanu un saglabāšanu.

Iepriekš:
Jūras piekrastes zona Carnikavas pārvaldībā nav nonākusi ministriju nesaskaņojumu dēļ