Drukāt šo lapu
12.12.2013 15:20

Būveksperti: Pļavniekkalna sākumskolas ēka ir droša

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Būveksperti: Pļavniekkalna sākumskolas ēka ir droša www.prcentrs.lv

Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi būvekspertu tehniskās apsekošanas atzinumu par Pļavniekkalna sākumskolu.

Tajā secināts, ka apsekošanā nav konstatēti ēkas konstrukciju defekti, kas pašlaik radītu draudus telpu ekspluatācijai un sabiedriskai drošībai, informē pašvaldība.

Uzņēmuma "Komunālprojekts" būveksperti, kuri veica ēkas tehnisko apsekošanu, norāda, ka iespējami ātrākai skolas darba atsākšanai nepieciešams novērst Ķekavas novada būvvaldes konstatētās nepilnības skolā un pieņemt rekonstruēto ēku ekspluatācijā. Lai to veiktu, nepieciešams ierīkot pandusus (slīpnes) šobrīd esošo sliekšņu vietā, un līdz darbu veikšanai ir pieļaujama sliekšņu marķēšana ar dzeltenmelnu svītrojumu. Tāpat eksperti iesaka veikt atsevišķus uzlabojumus, piemēram, lietusūdens sistēmas sakārtošanai un kāpņu stiprināšanai.

Pēc ekspertu domām, par skolas pirmā stāva griestu apmetumu bojājuma cēloni var uzskatīt bijušā relatīvi līganā koka siju starpstāvu pārseguma vibrācijas zem sporta zāles no skolēnu fiziskās audzināšanas nodarbībām.

Jau patlaban atsevišķās skolas telpās notiek bojāto griestu apmetuma remonts, uzstādītas nepieciešamās ugunsdrošās durvis, kā arī saskaņā ar skolas renovācijas projektu tiek sakārtota nepieciešamā dokumentācija, lai varētu ēku nodot ekspluatācijā.

Tehniskā apsekošana pasūtīta arī skolas jaunajai sporta zālei, kas ir atsevišķs objekts.

Kā ziņots, pēc mācību iestādes slēgšanas vecāku sapulcē nolemts, ka bērni mācības skolā atsāks uzreiz pēc atgriešanās no Ziemassvētku brīvdienām – nākamā gada 6. janvārī. Teorētiski gan vēl pastāvot iespēja, ka ēku var nodot ekspluatācijā ātrāk – ja izdosies ātri sakārtot dokumentāciju.

Iepriekš:
Ķekavas mērs saistībā ar Pļavniekkalna skolu noskaņots atrisināt nepilnības
Pļavniekkalna sākumskolā daļai ēkas nobiris apmetums, bet moduļu piebūve nav pieņemta ekspluatācijā
Pļavniekkalna sākumskolu uz mēnesi slēdz, jo bērni gadiem mācījušies ekspluatācijā nenodotā ēkā