Drukāt šo lapu
24.07.2013 14:22

Domes speciālists: Inčukalna gudrona dīķī zarīns nevar veidoties

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna novada domes būvvaldes vadītājs uzskata, ka runas par zarīna veidošanos gudrona dīķī, ir nepamatotas. Inčukalna novada domes būvvaldes vadītājs uzskata, ka runas par zarīna veidošanos gudrona dīķī, ir nepamatotas. Krišjānis Grantiņš

Inčukalna novada domes būvvaldes vadītājs Pēteris Veidemanis uzskata, ka izteikumiem par zarīna gāzes veidošanos Inčukalna gudrona dīķī nav pamata.

Jau rakstījām, ka padomju laikā izveidotajā bīstamo ķīmisko atkritumu glabātuvē – gudrona dīķos Inčukalna novadā – piesārņojums esot daudz bīstamāks, nekā līdz šim tika uzskatīts, apgalvo dīķu tīrītājs. Tur pat esot iespējams izveidoties ārkārtīgi bīstamajai zarīna gāzei. Ar šādu satraucošu informāciju nāca klajā uzņēmuma "Skonto būve" pārstāvis Juris Pētersons.

Tiesa gan, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija uzskata, ka šādiem apgalvojumiem nav pamata. Līdzīgu viedokli portālam "Apriņķis.lv" pauž arī atbildīgais pašvaldības speciālists. "Inčukalna novada dome pēdējos septiņus gadus visu laiku iepazīstas ar notiekošo gudrona dīķos, un jāsaka, ka mēs piekrītam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvju viedoklim par šo apgalvojumu," uzsver P. Veidmanis.

Viņš norāda, ka jau vēsturiski esot zināms, ka gudrons ir ķīmiski inerts un pilnīgi nereaģē ar citām vielām, tāpēc zarīna gāzei būtu grūti tur rasties. "Lai tā veidotos, ir nepieciešamas vēl citas sastāvdaļas," pārliecināts būvvaldes vadītājs.

Iepriekš:
Inčukalna gudrona dīķu likvidēšana varētu sadārdzināties, ieilgt vai pat apstāties
Sprūdžs cer uz būtisku paātrinājumu gudrona dīķu projekta realizācijā
Tīra gudrona dīķi, Inčukalnu pārņem smaka