Drukāt šo lapu
06.07.2013 00:12

Lietavu dēļ izskalots tilts pār Baltezera kanālu; iegruvis gājēju celiņš un slēgta viena josla (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lietavu dēļ izskalots tilts pār Baltezera kanālu; iegruvis gājēju celiņš un slēgta viena josla (papildināta) ekrānšāviņš no www.lsm.lv

Piektdien pēcpusdienā stipri apgrūtināta satiksme bijusi Ādažu novadā, Rīgas-Ainažu šosejā, pie tilta pār kanālu starp Lielo un Mazo Baltezeru.

Tur spēcīgā negaisa dēļ radies izskalojums un iegruvis gājēju celiņš, tādēļ slēgta tam tuvākā autoceļa josla virzienā uz Rīgu, kas arī 6. jūlija rītā nedarbojās. Kaut arī atbildīgie dienesti notikuma vietā strādājuši visu nakti, satiksme pagaidām nav pilnībā atjaunota, vēsta aģentūra LETA pēc uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" sniegtās informācijas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kuri vieni no pirmajiem ieradās notikuma vietā, drošības apsvērumu dēļ slēdza iegruvuma pusei tuvāko braukšanas joslu, kurā vēl tika konstatēta neliela asfalta ieliekšanās.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" piektdien ziņoja, ka, pēc vietējo iedzīvotāju versijas, teju stundu ilgušā spēcīgā negaisa radītais ūdens pārsniedzis kanāla cauruļu caurlaidību un "izrāvis divus robus". Tiek minētas arī versijas par, iespējams, nepilnībām vai nepareiziem būvniecības darbiem šajā vietā, pirms nepilniem desmit gadiem būvējot "Via Baltica".

Lai arī satiksmes kustība turpinājās abos virzienos un satiksmi regulēja Ceļu policijas darbinieki, Baltezerā veidojās satiksmes sastrēgumi, un atbildīgie dienesti aicināja autovadītājus negadījuma vietas apbraukšanai, dodoties virzienā uz Rīgu, izmantot autoceļu caur Carnikavu.

Jau piektdien vakarā sākti darbi pie negadījuma seku novēršanas.