Drukāt šo lapu
16.08.2018 13:37

Policija aizturējusi vīrieti par mēģinājumu aizdedzināt automašīnu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Valsts policija

10. augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknī tika saņemts kāda vīrieša iesniegums par mēģinājumu aizdedzināt viņa automašīnu. Vīrietis likumsargiem izstāstījis, ka no rīta, pieejot pie savas automašīnas, pamanījis, ka tai ir atlauzts degvielas bākas vāciņš.

Ārā bija izņemts degvielas bākas korķis un degvielas tvertnes caurumā ievietots papīrs. Visdrīzāk, vīrietis mēģinājis aizdedzināt automašīnu, taču viņam tas neesot izdevies, jo to ir pamanījis kāds no garāmgājējiem.

Uzsākot iespējamās vainīgās personas meklēšanu un veicot visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, likumsargi trešdien aizturēja 1996. gadā dzimušu vīrieti, kurš aizturēšanas brīdī vīrietis atradās 1,94 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā norāda, ka aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem. Tāpat iespējamais vainīgais pagājušajā nedēļā izdarīja vēl vienu noziegumu – svešai automašīnai izsita stikla logu. Arī par šo noziedzīgo nodarījumu vīrietis tiks saukts pie atbildības.

Par mēģinājumu aizdedzināt automašīnu pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.