Drukāt šo lapu
13.08.2018 10:35

Ķekavas novadā likvidēts plašs meža ugunsgrēks

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Kopš pagājušās piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki cīnījušies ar ugunsgrēku Ķekavas novadā – meža zemsedze tur degusi deviņu hektāru platībā.

Dzēšanas darbus VUGD vīri pabeiguši pirmdien pirms septiņiem rītā, taču uguns skartajā teritorijā turpina dežurēt Valsts mežu dienesta pārstāvji, informēja VUGD.

Piektdien Ķekavas novadā fiksēts vēl viens meža zemsedzes degšanas gadījums – Baložos uguns bija izplatījusies viena hektāra platībā. Stopiņu novada Upeslejās mežs un sausā zāle sedzis piektdien dega divu hektāru platībā, bet Olaines novadā – 7000 kvadrātmetru platībā.

Olaines novadā brīvdienās arī degusi kūdra 20 m2 platībā un atkritumi. Babītes novadā svētdien bija aizdedzies pārvietojamais celtniecības vagons 60 m2 platībā, bet Viestura ielā Jūrmalā – vieglā automašīna.

Rīgas ielā Olainē glābēji atbrīvojuši un palaiduši brīvībā zem mašīnas pārsega iesprūdušu čūsku. Krūzes ielā Jūrmalā no kanalizācijas akas izvilkts un dzīvnieku patversmē nogādāts suns. Salaspils novadā atbrīvots un veterinārajā klīnikā nogādāts tīklos sapinies putns. Savukārt Ropažu novada Zaķumuižā VUGD darbinieki likvidējuši iršu pūzni, kas apdraudējis apkārtējos iedzīvotājus.

Svētdien VUGD no dažādiem Pierīgas novadiem arī saņēmis 11 izsaukumus par spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem kokiem, kas bija pārkrituši ceļa braucamajai daļai. Visā Latvijā VUGD svētdien saņēmis 50 izsaukumus par vēja radītiem postījumiem.