Drukāt šo lapu
09.08.2018 12:44

Gāzes sprādzienā Siguldas novadā nogruvusi dzīvojamās ēkas siena (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv/LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gāzes sprādzienā Siguldas novadā nogruvusi dzīvojamās ēkas siena (papildināta) arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien plkst. 21.13 saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur kādā dzīvojama mājā gāzes noplūdes rezultātā noticis sprādziens.

Notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas nogruvums 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās seši cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, pavēstīja VUGD.

Glābēji veica teritorijas norobežošanas darbus, un plkst. 23.39 darbi tika pabeigti.

Gāzes izraisītajā sprādzienā cietusī māja bijusi ģimenes vasaras mītne, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane. Nelaime notikusi Siguldas pagasta "Plinkās".

"Ģimenei tika piedāvāta pašvaldības palīdzība, bet no tās ģimene atteicās, jo cietusī ēka ir bijusi vasaras mītne, bet ģimenei ir piešķirts pašvaldības īres dzīvoklis, kurā tā uzturas ikdienā," skaidroja Brikmane.

Pašvaldības Sociālā dienesta pārstāvji atkārtoti ir sazinājušies ar ģimeni, lai informētu par pieejamo palīdzību veselības uzlabošanai, mantas atjaunošanai. Tāpat cietušajiem pieejamas psihologa konsultācijas, bet pašlaik ģimene atbildi par nepieciešamo palīdzību nav sniegusi.
Apsekot ēku ir devušies arī pašvaldības Būvvaldes pārstāvji.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka sprādziena rezultātā cietuši divi cilvēki – 17 gadus vecs jaunietis un 1971.gadā dzimis vīrietis. Sākotnējā informācija liecina, ka sprādziens noticis brīdī, kad telpā, kurā atradās gāzes iekārta, ieslēgta gaisma, taču sprādziena apstākļu skaidrošanai sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību.

(papildināta ar 4.-6. rindkopu)