Drukāt šo lapu
01.08.2018 14:54

Ulbrokā līdz nāvei piekauts vīrietis; iespējamie ļaundari aizturēti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokā līdz nāvei piekauts vīrietis; iespējamie ļaundari aizturēti Valsts policija

29. jūlija vakarā Valsts policija saņēma informāciju, ka Ulbrokā un ielas atrodas miris pusmūža vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Notikuma vietā ierodoties Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policistiem un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām, informācija diemžēl apstiprinājās.

Policisti uzsāka nozieguma izmeklēšanu un drīz vien noskaidroja, ka ar noziegumu saistīti divi vīrieši. Noskaidrojot aizdomās turēto atrašanās vietu, tajā pašā vakarā policisti 1991. un 1995. gadā dzimušos vīriešus aizturēja.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie turpat uz ielas ir piekāvuši bojāgājušo. No gūtajiem miesas bojājumiem cietušajam iestājusies nāve.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas – par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kā vēsta Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa, nozieguma motīvus un precīzus notikušā apstākļus policija turpina skaidrot pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

1995. gadā dzimušajam aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt vecākajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis