Drukāt šo lapu
28.07.2018 11:15

Piņķos noslīcis cilvēks

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme arhīvs

Babītes novada Piņķos piektdien glābēji no ūdens izcēluši noslīkušu cilvēku, savukārt vēl vairāki slīkušie izglābti, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Piektdien glābēji saņēma informāciju uz Piņķiem, jo kāds cilvēks pirms 30 minūtēm bija aizgājis peldēties un nebija atgriezies.

Glābēji pārmeklēja ūdenstilpni un apmēram 30 metrus no krasta atrada noslīkušu cilvēku.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūru LETA informēja, ka citā gadījumā Zemgalē sācis slīkt 43 gadus vecs vīrietis, kurš izvilkts krastā. Cietušajam klātesošie veikuši atdzīvināšanas pasākumus, kurus vēlāk pārņēma mediķi. Cietušajam sekmīgi atjaunota sirdsdarbība un viņš smagā, bet stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē, kāds vīrietis strādājot ar minitraktoru, iebraucis piemājas dīķī, kur viņu pirms mediķu ierašanās glābēji izvilka no ūdens. Cietušais ar krūškurvja un kājas traumām, kā arī stāvokli pēc slīkšanas nogādāts slimnīcā.

Tāpat Kurzemē slimnīcā nogādāta 25 gadus veca sieviete, kura bija iekritusi ūdenī no sērfojamā dēļa. Cietušajai konstatēta hipotermija un galvas trauma, kas gūta atsitoties pret sērfošanas dēļa malu.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties peldēties vai atpūsties pie ūdens, neaizmirst par drošību - nepeldēties vienam, nelietot alkoholu vai nerīkoties pārgalvīgi.