Drukāt šo lapu
05.07.2018 13:22

Glābšanas dienestam nedēļas pirmā puse Pierīgā bijusi samērā mierīga

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Glābšanas dienestam nedēļas pirmā puse Pierīgā bijusi samērā mierīga arhīvs

Nedēļas pirmā puse Pierīgā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam bijusi salīdzinoši mierīga: saņemts izsaukums par gāzes noplūdi no automašīnas Garkalnes novadā, Salaspils novadā un Saulkrastos degušas sadzīves mantas, sniegta palīdzība arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem Olainē, Jūrmalā un Ķekavas novadā.

2. jūlija vakarā Garkalnes novada Berģos divstāvu dzīvojamajās mājas 1. stāvā dega celtniecības atkritumi 10 m2 platībā, savukārt otrdienas rītā tika saņemts izsaukums uz Celtnieku ielu Olainē, kur sega metāla muca 2 m2 platībā. Katru no ugunsgrēkiem izdevās nodzēst nepilnas stundas laikā, informē glābšanas dienestā.

Vēl divi izsaukumi Pierīgā bijuši 3. jūlija pēcpusdienā: Salaspils novada Salaspils pagastā šķūnī dega salmi un sadzīves mantas 20 m2 platībā, šis ugunsgrēks likvidēts stundas laikā, bet Jaunajā ielā Saulkrastos divstāvu dzīvojamās mājas 1. stāvā dega sadzīves mantas 40 m2 platībā un starpstāvu pārsegums 10 m2 platībā, kura dzēšanai bijusi nepieciešama pusstunda. Savukārt 4. jūlijā, kā jau tika ziņots, bijis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Saulkrastos.

Veikti arī glābšanas darbi – 2. jūlija rītā tika saņemts izsaukums uz Zemgales ielu Olainē, kur bija notikusi gāzes noplūde no vieglās automašīnas. VUGD darbinieki aizgrieza balona ventili un noplūdi likvidēja, vēsta glābšanas dienestā.

Tāpat nedēļas pirmajā pusē sniegta palīdzība nelaimē nonākušiem dzīvniekiem: kā ziņots, 3. jūlija rītā Ķekavas novada Ķekavas pagastā glābēji atbrīvoja roni, kas bija sapinies zvejas tīklā, bet pēcpusdienā Semafora ielā Jūrmalā no koka nocēla kaķi. Savukārt 4. jūlija vakarā Parka ielā Olainē VUGD darbinieki atbrīvoja kaķi, kurš bija ielīdis automašīnas motora nodalījumā.

Iepriekš:

Saulkrastos dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks