Drukāt šo lapu
25.06.2018 13:11

Nodzēsts ugunsgrēks "Rīgas meži" teritorijā pie Medemciema; izdeguši aptuveni 15 hektāri kūdras purva

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme pixabay.com

Aizvadītajā nedēļā netālu no Rīgas pie Medemciema Olaines un Ķekavas novadu teritorijā konstatētais ugunsgrēks SIA "Rīgas meži" teritorijā ir nodzēsts, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

"Mūsu darbinieki ugunsgrēku turpināja dzēst līdz pat 22.jūnija pašam vakaram, tumsai, kad nodeva šo teritoriju uzraudzībā tās īpašniekam, kas ir SIA "Rīgas meži"," teica Jaunķiķis.

Viņš teica, ka kopējā ugunsgrēka teritorija vēl nav precīzi uzmērīta, taču tie ir aptuveni 15 hektāru. Tā kā dedzis kūdras izstādes purvs, jaunaudzes vai pieaudzis mežs ugunsgrēkā nav cietis.

Informācija par iespējamo meža ugunsgrēku Olaines un Ķekavas novadu teritorijā netālu no Rīgas pie Medemciema tika saņemta 20. jūnijā, plkst.14.40. VMD operatīvajai reaģēšanas komandai izbraucot uz notikuma vietu, konstatēts, ka netālu no Medemciema SIA "Rīgas meži" teritorijā deg kūdras izstrādes purvs.

Notikuma vietā VMD sāka uguns ierobežošanas darbus, piesaistot "Rīgas meži", gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus. Ņemot vērā paaugstināto ugunsbīstamību Latvijas teritorijā kopumā, spēcīgās vēja brāzmas un uguns izplatīšanās ātrumu, ugunsgrēka dzēšanā tika iesaistīti arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteri.

Ugunsgrēkā izcelšanas iemesls nav zināms.