Drukāt šo lapu
25.06.2018 10:39

Muceniekos dzēsts plašs meža ugunsgrēks, vietām Pierīgā – pamesti ugunskuri

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Muceniekos dzēsts plašs meža ugunsgrēks, vietām Pierīgā – pamesti ugunskuri arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem svētku brīvdienās atpūtas nav bijis daudz – triju dienu laikā no Jūrmalas un Pierīgas novadiem saņemti gandrīz 30 izsaukumi.

Lielākais ugunsgrēks izcēlies naktī uz sestdienu Ropažu novada Muceniekos, kur meža zemsedze degusi triju hektāru platībā. VUGD ugunsgrēka likvidāciju turpināja līdz sestdienas pēcpusdienai, bet pēc tam darbus turpināja Valsts meža dienesta darbinieki, informēja VUGD.

Līgo vakarā un Jāņu naktī ugunsdzēsēji vairākkārt devušies apdzēst pamestus ugunskurus. Pirmais tāds saņemts jau 15 minūtes pēc saules rieta Pārolainē, kur, atbilstoši oficiālajai informācijai, dega zaru un atkritumu kaudze deviņu kvadrātmetru platībā. Jau stundu vēlāk uz Pārolaini nācies doties vēlreiz – tur bija aizdegusies sausā zāle. Līdzīgi izsaukumi saņemti arī no Ikšķiles, Ķekavas un Olaines.

Lielākais ugunsgrēks ēkās izcēlies Jāņu naktī Siguldas novada Egļupē, kur 10 m2 platībā dega pirts bēniņu pārsegums. Cilvēki pirtī tobrīd nav atradušies, un neviens nebija cietis. Svētdien pēcpusdienā deviņstāvu dzīvojamā mājā Skolas ielā Salaspilī bija aizdedzies lifta motors, bet trīsstāvu ēkā Mežvidu ielā Baldonē – uz plīts piededzis ēdiens.

Vēl pēdējo dienu laikā Kalna Siguldā degusi zaru kaudze un būvgruži (50 m2), Daubes ielā Olainē – kūdra (8 m2), Ādažu novada Garkalnē – zaru kaudze (10 m2), Olainē – dēļu kaudze (10 m2), Carnikavas novadā – elektrolīnijas balsta stabs, bet Zvejniekciemā, Jūrmalā un Inčukalna novada Egļupē – atkritumi.

Piektdien VUGD saņēma astoņus izsaukumus pa spēcīgā vēja nogāztiem kokiem, visvairāk – no Jūrmalas. Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, Jūrmalā atbrīvots ķēdē sapinies suns, bet Ķekavas novada Daugmales pagastā no koka nocelts kaķis, kurš, pēc neoficiālas informācijas, 15 metru augstumā pavadījis piecas dienas.