Drukāt šo lapu
04.04.2017 08:57

ĀM: Nav pat mazākā pamata domāt, ka Sanktpēterburgas sprādzienā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ĀM: Nav pat mazākā pamata domāt, ka Sanktpēterburgas sprādzienā būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie ITAR-TASS/Scanpix/LETA

Ārlietu ministrijai arvien nav ziņu par sprādzienā Sanktpēterburgā cietušajiem Latvijas valstspiederīgajiem, otrdien, 4. aprīlī, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons.

Jansons atklāja, ka vakar Latvijas konsulātā Sanktpēterburgā valdīja saspringta gaisotne, taču viņš šorīt atkārtoja, ka neesot pat mazākā pamata domāt, ka uzbrukumā metro stacijai ir cietis kāds Latvijas valstspiederīgais, neskatoties pat uz to, ka Sanktpēterburgā dzīvo 500 Latvijas valstspiederīgo.

Tāpat Jansons stāstīja, ka neesot pamata ieviest visaptverošu ceļošanas brīdinājumu uz Sanktpēterburgu, jo šorīt pilsētā dzīve iegājusi mierīgā gultnē, darbojas visas institūcijas un arī metro sācis savu darbu.

Jau ziņots, ka ministrija uztur kontaktus ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, lai gūtu jaunāko informāciju par notikušo.

Ārlietu ministrija pauž satraukumu saistībā ar Sanktpēterburgas metro notikušajiem sprādzieniem. Ministrija izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Tikmēr sociālajā tīklā "Twitter" ĀM aicina valstspiederīgos, kas atrodas Sanktpēterburgā, sazināties ar tuviniekiem, paziņojot, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Ministrijā skaidroja, ka konsulārās palīdzības nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji var sazināties ar speciālistiem Sanktpēterburgā, zvanot pa tālruni + 7 (921) 961 62 11 vai konsulārajam dežurantam Rīgā + 371 26 33 77 11.

Kā ziņots, vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz desmit cilvēki, aģentūrai TASS pavēstījis avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs.

Avots piebildis, ka saskaņā ar sākotnējām ziņām sprādzienā vismaz 20 cilvēki guvuši ievainojumus.