Drukāt šo lapu
25.06.2015 10:17

Līgo svētku brīvdienās Pierīgā degušas pirtis un dārza mājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgo svētku brīvdienās Pierīgā degušas pirtis un dārza mājas arhīvs

Laikā no 20. jūnijam līdz 24. jūnijam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā saņēmis 230 izsaukumus, tajā skaitā par 102 ugunsgrēkiem. Vidēji četri izsaukumi dienā saņemti arī no Pierīgas.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks pirmdien dienas vidū bija izcēlies Inčukalnā, Plānupes ielā, kur angārā bija aizdegušās skaidas 300 kvadrātmetru platībā. Pēc gandrīz triju stundu darba ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD preses dienestā.

Līgo vakarā Olaines novada Jāņupē, dārzkopības kooperatīva "Lejas" teritorijā uguns bija pārņēmusi 15 m2 plašu pirti. Pirts un piebūve ar kopējo platību 14 m2 Līgo naktī dega arī Ķekavā, bet dažas dienas iepriekš pirts griesti bija aizdegušies Olainē, Dalbes ielā. Vēl vienu izsaukumu Olaines novadā ugunsdzēsēji saņēma trešdien pievakarē – kooperatīva "Olaines dārzi" teritorijā dega dārza mājiņa 6 m2 platībā.

Salaspils novada Sauriešos un Saulkalnē pagājušās nedēļas nogalē VUGD darbinieki nodzēsa degošu sauso zāli, brīvdienās Olaines novada Medemciemā dažu kvadrātmetru platībā bija degusi kūdra, Jūrmalā – meža zemsedze, kūdra un zaru kaudze, bet Garciemā dzīvojamās mājas elektrības sadales skapī bija noticis īssavienojums. Vairāki ugunsdzēsēju izbraukumi bija saistīti ar degošu atkritumu apdzēšanu Salaspilī, Saulkalnē, Jūrmalā un Ādažu novadā.

VUGD pārstāvji Pierīgā veikuši arī vairākus glābšanas darbus, tajā skaitā Salaspilī, Lauku ielā, kur no divus metrus dziļas garāžas bedres izvilkta un mediķiem nodota sieviete. Jūrmalā izglābts kāpņu margās iesprūdis kaķis, bet Olainē, Zemgales ielā, aizdomās par gāzes noplūdi glābēji caur logu iekļuvuši trešā stāva dzīvoklī, kur konstatēts uz plīts piededzis ēdiens.