Drukāt šo lapu
29.10.2013 09:55

FOTO: Vētras postījumi Pierīgā: nogāzti koki un elektrības stabi (papildināta)

Autors  Līga Greiškane, Ivo Jirgens
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Pierīgā daudzviet satiksmi apgrūtināja uz ceļa braucamās daļas nokritušie koki. Pierīgā daudzviet satiksmi apgrūtināja uz ceļa braucamās daļas nokritušie koki. Krišjānis Grantiņš

Operatīvie dienesti visā Latvijā, tostarp Pierīgā, otrdien naktī ir strādājuši pastiprinātā režīmā, lai likvidētu vētras sekas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki uz Pierīgas novadiem otrdien starp pulksten vieniem un trijiem naktī devušies teju četrdesmit reižu. Lielākoties palīdzība bijusi nepieciešama uz ceļa braucamās daļas nokritušo koku sazāģēšanai.

Šī iemesla dēļ VUGD darbinieki devās uz Inčukalna novadu, jo satiksmi uz Pleskavas šosejas apgrūtināja nogāzies koks, līdzīga situācija bija arī Mālpils novada Sidgundā, kur koks traucēja satiksmi.

Ķekavā vētras nogāzts koks bija uzkritis uz sētas un pārrāvis elektrības vadus. Ādažu novada Baltezerā glābēji novāca koku, kas bija uzgāzies automašīnai. Savukārt Babītes novada Mežārēs pāri ceļa braucamajai daļai bija pārkritis ne tikai koks, bet arī elektrības vadi. Tāpat glābēji devās uz Ķekavas novada Plakanciemu, kur satiksmi apgrūtināja vairāki uz ceļa sakritušie koki, informē dienesta preses dienestā. Savukārt Ķekavas novada Daugmales pagastā glābējiem bija nepieciešama "Latvenergo" speciālistu palīdzība, jo vētra bija papostījusi elektrības stabus.

Izsaukumus par vētras nogāztajiem kokiem VUGD saņēma arī no Saulkrastiem, Garkalnes novada Upesciema, Daugavpils šosejas Ikšķiles novada teritorijā, Salaspils, Ķekavas novada Rāmavas, Mārupes novada Skultes, Ventspils šosejas Babītes novadā, Stopiņu novada Sauriešiem, Inčukalna, Krimuldas novada Turaidas, autoceļa Inčukalns–Allaži, Garkalnes novada Langstiņiem, Jaunmārupes, Siguldas un no vairākām vietām Jūrmalā.

Piebilstams, ka aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā jau 173 reizes devies likvidēt vētras radītos postījumus.

Glābšanas darbi bija saistīti ar nolūzušo koku novākšanu no ceļa braucamās daļas un no automašīnām, pārrautiem elektrības vadiem, atrautiem reklāmas stendiem. Kopumā 133 reizes ugunsdzēsēji glābēji novāca kokus no ceļa braucamās daļas, 12 reizes no automašīnām un septiņas reizes no ēkām.

VUGD turpina saņemt izsaukumus, un to skaits palielinās. Ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, zvaniet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Portāls "Apriņķis.lv" turpinās informēt par vētras radītajiem postījumiem Pierīgas novados.