Drukāt šo lapu
20.02.2012 07:36

Maluzvejnieku loms – zem 40 cm bieza ledus

Autors  Imants Liepa, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori 14. februārī Carnikavā no Gaujas izcēluši četrus nelikumīgi ievietotus nēģu murdus, atbrīvojot no tiem vairāk nekā 50 kilogramus nēģu. Murdus sargājusi 40 cm bieza ledus kārta.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vadītājs Andris Strautiņš, no aizsalušās upes izcelti četri maluzvejnieku murdi.

Atrast murdus bijis grūti, vides inspektori vadījušies vien pēc iepriekš veidotu āliņģu pēdām. Nēģu glābšana aizņēmusi vairākas stundas. «Izkalām jaunus un, ar garu kārti pārvelkot grunti, uzgājām murdus.» Inspektori tur devušies pēc tam, kad zemledus makšķernieki bija ziņojuši Carnikavas Pašvaldības policijai par aizdomīgiem vīriešiem, kas darbojušies ar murdiem. Pēc policijas ierašanās vīrieši jau bija krastā, un sodīt tos nav bijis iespējams. A. Strautiņš stāstīja, ka zināmas vēl trīs aizdomīgas vietas Carnikavas tuvumā, kur varētu būt ievietoti nelikumīgi nēģu murdi. Tuvākajās dienās inspektori plāno pārbaudīt upes Babītes pusē, jo saņemtas ziņas par mazizmēra līdaku ķeršanu.