Drukāt šo lapu
14.02.2013 18:13

Salaspils vidusskolēni var pieteikties stipendijai studijām augstskolā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Latvijas Universitātes (LU) fonds un Salaspils novada pašvaldība noslēguši līgumu par stipendiju piešķiršanu Salaspils novada pašvaldības jauniešiem, kas sāk studijas kādā no Latvijas augstskolām.

Stipendiju mērķis ir finansiāli atbalstīt Salaspils novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Salaspils novada atpazīstamību Latvijā un piederības sajūtu Salaspils iedzīvotāju vidū, vēsta LETA.

"Tas būs labs stimuls tiem talantīgajiem un centīgajiem skolēniem, kuri ir nobažījušies, vai materiālais stāvoklis nebūs šķērslis, lai kļūtu par studentu. Mēs ceram, ka kāds no stipendiātiem arī atgriezīsies pašvaldībā un ar savām zināšanām un darbu veicinās tās attīstību," norāda Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība").

Stipendija paredzēta ikvienam Salaspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā vismaz vienu gadu deklarētam 12. klases skolēnam – topošajam absolventam, kurš studēs jebkurā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2013./2014. akadēmiskajā gadā, sākot ar septembri.

Pretendents drīkst strādāt algotu darbu, bet nedrīkst vienlaikus būt LU fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs. Stipendiju 100 latu mēnesī saņemt varēs trīs pirmā kursa studenti, kas ir motivēti, sabiedriski aktīvi un kam, absolvējot 12. klasi, vidējā atzīme ir virs 7,5 ballēm. Pieteikties stipendijai būs iespējams no 1. marta, aizpildot tiešsaistes anketu vietnē www.fonds.lv.