Drukāt šo lapu
08.02.2013 16:45

Ādažos durvis ver privātais bērnudārzs "Patnis"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Sestdien, 9.februārī, Ādažu novadā tiks atklāts privātais bērnudārzs "Patnis".

Tā izveidē nekustamā īpašuma projekta "Podnieki" attīstītāji investējuši 210 000 latu, vēsta aģentūra LETA.

Projekta "Podnieki" attīstītāji četru mēnešu laikā izveidojuši mūsdienīga bērnudārza telpas, kurās ir vietas 92 bērniem vecumā no viena gada līdz pat skolas vecumam. Projekta īstenošanu daļēji finansēja "Danske Bank" Latvijas filiāle. Jaunizveidotajās telpās privātā pirmsskola "Patnis" sāka strādāt 2013.gada janvārī. Patlaban bērnudārzu jau apmeklē 63 bērni. Var droši paredzēt, ka līdz ar turpmāko dzīvokļu pārdošanu daudzdzīvokļu ēkā, kuras pirmajā stāvā ērti iekārtots šis bērnudārzs, brīvās vietas grupiņās pavisam drīz būs aizņemtas. 

Patlaban Ādažos darbojas pieci bērnudārzi – Ādažu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde, Kadagas pirmsskolas izglītības iestāde, tāpat privātais bērnudārzs Ādažu Brīvajā Valdorfa skolā, "Pasaku valstība" un "Patnis". Līdz šim "Patnis" darbojās mazākās telpās, bet nu tas izvietojies mūsdienīgās, īpaši bērnudārzam veidotās telpās jaunajā projektā "Podnieki".

"Mūsu projekta mērķauditorija ir jaunās ģimenes, un jaunajiem vecākiem ir ļoti svarīgi, lai apkārtnes infrastruktūra būtu sakārtota un nebūtu jāuztraucas par to, vai būs kur atstāt bērniņu, kamēr vecāki atrodas darbā. Tādēļ arī mēs kopīgi ar "Patni" nolēmām izveidot jaunas telpas, kas būtu piemērotas bērniem dažādās vecuma grupās un esam gandarīti par paveikto, jo tas būs liels atbalsts ne tikai mūsu mājas iedzīvotājiem, bet arī daudzām Ādažos un tuvākajā apkārtnē dzīvojošajām ģimenēm," norāda projekta "Podnieki" attīstītāju valdes loceklis Uģis Putniņš.

"Bērnudārza telpas atradās tepat blakus, arī ciematā "Podnieki", tomēr līdz šim varējām piedāvāt tikai 36 vietas savā dārziņā. Ādažu novada pašvaldība ir nākusi pretī vecākiem, līdzfinansējot Ādažos deklarētos bērnus, kas apmeklē privātās pirmsskolas iestādes. Tie ir 100 lati katru mēnesi katram bērnam," sacīja bērnudārza vadītāja Anta Krasta

9.februārī pulksten 14. 30 notiks oficiālā privātās pirmsskolas iestādes "Patnis" atklāšana, kurā piedalīsies labklājības ministre Ilze Viņķele ("Vienotība"), Ādažu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Balzāns, privāto bērnudārzu asociācijas vadītāja Daina Kājiņa, kā arī projekta "Podnieki" attīstītāji.