Drukāt šo lapu
05.02.2013 16:24

Salaspils novada jaunieši var pieteikties stipendijai studijām augstskolā

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils novada jaunieši var pieteikties stipendijai studijām augstskolā arhīvs

4. februārī Latvijas Universitātes Senāta zālē Latvijas Universitātes (LU) fonds un Salaspils novada pašvaldība noslēdza līgumu par stipendiju piešķiršanu Salaspils novada pašvaldības jauniešiem, kas sāk studijas kādā no Latvijas augstskolām.

Stipendiju mērķis ir finansiāli atbalstīt Salaspils novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, kā arī veidot Salaspils novada atpazīstamību Latvijā un piederības izjūtu Salaspils iedzīvotāju vidū. "Mēs ceram, ka Salaspils pašvaldības lēmums par stipendijas piešķiršanu trīs izcilākajiem 12. klašu skolēniem būs pozitīvs vēstījums visiem topošajiem novada vidusskolu absolventiem par to, ka pašvaldībai rūp tās jaunieši – īpaši tie, kas mērķtiecīgi domā par savu karjeru un nākotni. Tas būs labs stimuls arī tiem talantīgajiem un centīgajiem skolēniem, kuri ir nobažījušies – vai materiālais stāvoklis nebūs šķērslis, lai kļūtu par studentu. Un pēdējais, bet ne mazsvarīgākais: mēs ceram, ka kāds no stipendiātiem atgriezīsies pašvaldībā un ar savām zināšanām un darbu veicinās tās attīstību," norāda Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars.

"Salaspils novada pašvaldības rūpes par sava novada izcilāko jauniešu atbalstu ir ļoti apsveicamas. Šīs investīcijas novada cilvēkos noteikti nesīs augļus tuvāko gadu laikā un nostiprinās saites ar savu pašvaldību," atzīst LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece.

Stipendija paredzēta ikvienam Salaspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarētam (vismaz vienu gadu) 12. klases skolēnam – topošajam absolventam, kurš studēs jebkurā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2013./2014. akadēmiskajā gadā, sākot ar septembri. Pretendents drīkst strādāt algotu darbu. Pretendents nedrīkst vienlaikus būt LU fonda vai citu mecenātu stipendiju ieguvējs.

Stipendiju 100 latu mēnesī saņemt varēs trīs pirmā kursa studenti, kas ir motivēti, sabiedriski aktīvi un kam, absolvējot 12. klasi, vidējā atzīme ir virs 7,5 ballēm.

Pieteikties stipendijai būs iespējams no 1. marta, aizpildot on-line anketu vietnē www.fonds.lv.

Salaspils novada pašvaldība ir jau otrā pašvaldība, kas sadarbojas ar LU fondu un piešķir stipendijas novada pašvaldības jauniešiem.