Drukāt šo lapu
01.02.2013 15:13

Babītes dārziņa "Saimīte" audzinātāja izdod īpašu grāmatu bērniem

Autors  Babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nule kā izdotajā CD dziesmas iedziedājuši mazie Babītes novada dārziņa "Saimīte" audzēkņi. Nule kā izdotajā CD dziesmas iedziedājuši mazie Babītes novada dārziņa "Saimīte" audzēkņi. www.babite.lv

Babītes novada pirmsskolas izglītības iestādes "Saimīte" mūzikas skolotāja Vineta Vītola izdevusi grāmatu "Dziesmas, rotaļas, dejas bērniem". Tai pievienots CD ar bērnu iedziedātām dziesmām.

Par padarīto priecājas gan mūzikas skolotāja Vineta Vītola, gan dziedošiem audzēkņi no "Saimītes" "Cālēnu" grupas. Grāmata ar pievienoto kompaktdisku ir veidota kā metodisks materiāls pirmsskolas mūzikas skolotājiem, grupu skolotājiem un ģimenēm, kuras mīl muzikālas aktivitātes kopā ar saviem bērniem mājas apstākļos. Tāpēc grāmatā aprakstīti dažādi varianti, kā iespējams izmantot šo muzikālo materiālu.

CD apkopo to tautas mūzikas materiālu, kuru skolotāja iekļauj muzikālās audzināšanas saturā, kurš patīk bērniem un kuru iespējams gan izdziedāt, gan izspēlēt uz ritma un mūzikas instrumentiem, gan izspēlēt kustību rotaļās. Diskā arī iekļautas latviešu tautasdziesmas un rotaļas Vinetas Vītolas apdarē, cittautu tulkotās rotaļas, kā arī divas Vinetas Vītolas komponētas un viena ģimenes kopradīta dziesma. Pavadījumi papildināti ar dzīvnieku un dabas skaņu efektiem, kuri uztur bērna uzmanību. Rotaļas dod jautrību un prieku. Māca mīlestību un draudzību.

Bērni šīs dziesmas, rotaļas un dejas izdziedājuši, izspēlējuši un izdejojuši mūzikas nodarbībās vidējās, vecākās un sagatavošanas vecuma grupās. Tāpēc, izmantojot šo mūzikas materiālu, iespējams pielāgot uzdevumus dažādiem pirmsskolas bērnu vecumiem. 

Materiāls dod iespēju radoši izpausties dažādos muzikālās darbības veidos – dziedot, dejojot, spēlējot pirkstu spēli, spēlējot rotaļu un mūzikas instrumentus. Bērniem ir interesanti, un aktivitātes nostiprina bērna atmiņā šo mūzikas materiālu, tas neapnīk, jo dod iespēju dažādi izpausties.
Iedziedātais materiāls izmantojams arī grupas skolotāju rīta aplim vai dinamiskajām pauzēm.