Drukāt šo lapu
11.01.2013 14:41

Pedagogi piedāvās valdībai palīdzību izglītības reformēšanā; izveidota alternatīva vietne

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
 Finanšu trūkuma dēļ LPD bijusi spiesta attiekties no vairākām sākotnējām idejām un izveidot pavisam necilu vietni, kurā tomēr ir iespējams gan ievietot priekšlikumu, kā arī par tiem balsot (atbalstot vai noraidot). Finanšu trūkuma dēļ LPD bijusi spiesta attiekties no vairākām sākotnējām idejām un izveidot pavisam necilu vietni, kurā tomēr ir iespējams gan ievietot priekšlikumu, kā arī par tiem balsot (atbalstot vai noraidot). ekrānuzņēmums

Biedrības "Latvijas Pedagogu dome" (LPD) valdes priekšsēdētājs Andrejs Mūrnieks pavēstīja, ka nesen ir izveidots portāls "Alternatīvā izglītības reforma".

Tajā paredzēts apkopot pedagogu priekšlikumus un idejas, kā arī apzināt reālās problēmas, kas būtu jārisina tuvākajā laikā izglītības jomā. Skolotāji, studenti un zinātnieki tiekot aicināti ievietot portālā rakstus, īsas idejas un dalīties ar savu redzējumu par izglītības attīstību.

Portālā iesniegtos ierosinājumus iecerēts izvērtēt un iesniegt valdībai februāra beigās. Tas neesot domāts kā pretstats izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvām, bet kā reformu papildinājums un paplašinājums.

A. Mūrnieks pastāstīja, ka līdzekļu trūkuma dēļ LPD bijusi spiesta attiekties no vairākām sākotnējām idejām un izveidot pavisam necilu vietni, kurā tomēr ir iespējams gan ievietot priekšlikumu, kā arī par tiem balsot (atbalstot vai noraidot). Portālā ievietota arī Valdības deklarācija. Par katru no tās punktiem jeb solījumiem arī ir iespējams nobalsot. Tādā veidā tikšot noskaidroti prioritārie reformu soļi – tie, kurus ieteicams īstenot vispirms.

A. Mūrnieks sacīja: "Lielākās izglītības darbinieku organizācijas – Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija un Latvijas Pedagogu dome – jau 2012. gada 23. martā pauda savu redzējumu par izglītības reformām deklarācijā "Pedagogi atbalsta līdzsvarotas reformas izglītībā". Tagad pienācis laiks savu piedāvājumu detalizēt. Tāpēc LPD ir izveidojusi portālu un gatavojas nākt palīgā reformu plānošanā."

Viņš aicināja arī izbeigt personiskos konfliktus un restartēt visu izglītības attīstībā ieinteresēto attiecības – panākot sadarbību. "Nepieciešama kvalitatīva diskusija par reformu būtību, nevis sīkas ķildas un replikas internetā vai sociālajos tīklos," – pauda LPD pārstāvis. Pedagogiem esot jāpārņem iniciatīva, jo tikai paši izglītībā iesaistītie vislabāk spēšot pateikt, kas tieši ir jāmaina, lai izglītības kvalitāte pieaugtu. Ideju izvērtēšanā tikšot iesaistītas arī citas pedagogu organizācijas. A. Mūrnieks uzskata, ka tikai tagad izglītības reformu būtu loģiski sākt plānot – ņemot vērā Saeimas tikko pieņemtā Nacionālā attīstības plāna virzienus un prioritātes.

LPD veidotā portāla adrese: https://sites.google.com/site/aireforma2013.