Drukāt šo lapu
08.01.2013 09:31

Krimuldā bērnus vecumā līdz trīs gadiem pieskata arī vecmāmiņas un auklītes

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Krimuldā bērnus vecumā līdz trīs gadiem pieskata arī vecmāmiņas un auklītes Krišjānis Grantiņš

Krimuldas novadā aptuveni 60 bērniem vecumā no pusotra līdz diviem gadiem nav vietas bērnudārza.

Novadā ir divas pirmsskolas izglītības iestādēs, bet tikai vienā – "Ezerciems" – ir grupiņa arī bērniem līdz trīs gadu vecumam.


"Ezerciema" vadītājas amata izpildītāja Anita Veide pastāstīja, ka daļai vecāku, kuri strādā Rīgā, problēmas rada tas, ka šis bērnudārzs atrodas Inciemā – 18 kilometru attālumā no Krimuldas centra, piedevām galvaspilsētai pretējā virzienā. Viņiem nav izdevīgi katru rītu mērot šo ceļu turp un atpakaļ, tāpēc vecāki kā risinājumu izvēlas mazuli pa dienu atstāt kopā ar auklīti.

"No vienas puses būtu labi, ja māmiņa varētu būt kopā ar savu bērniņu līdz trīs gadu vecumam," atzīst A. Veide. "Taču pieredze "Ezerciema" bērnudārzā liecina, ka pusotru gadu vecie bērni nedēļas laikā ļoti labi aprod ar jauno situāciju, īpaši, ja audzinātājas viņus no rītiem samīļo gluži kā mammas. Apgūstot bērnam vajadzīgās iemaņas kopā ar zinošu pedagogu, šie mazuļi trīs gadu vecumā jau ir ļoti patstāvīgi. Viņi ir krietni aizsteigušies priekšā vienaudžiem, kuri bērnudārzā ierodas tikai trīs gadu vecumā."