Drukāt šo lapu
05.01.2013 08:26

Salaspils pašvaldība mazuļus nosūta sešus kilometrus ārpus pilsētas

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils pašvaldība mazuļus nosūta sešus kilometrus ārpus pilsētas Krišjānis Grantiņš

Salaspilī vecāki, kuru pusotru līdz divus gadus vecie bērni neapmeklē bērnudārzu pilsētā, aicināti atvasi sūtīt dārziņā novada nomalē. Atteikšanās gadījumā – jāiztiek bez Ls 100 kompensācijas.

Lai novadā mazinātu rindu, kurā uz vietu grupiņā gaida pusotru līdz divus gadus veci mazuļi, Salaspils novada Saulkalnes pirmsskolas izglītības iestādē "Daugaviņa" janvāra beigās sāks darboties jauna grupa.

Bērnudārza vadītāja Inga Ģēģere paskaidroja, ka iespēja izveidot grupiņu pašiem mazākajiem bērniem radusies, pateicoties tam, ka Saulkalnes bibliotēka, kas atradās bērnudārza ēkā, pērn nogalē pārcēlās uz citu vietu. Atbrīvotās telpas ir izremontētas un pielāgotas bērnudārza vajadzībām.

Salaspils novada domes Izglītības un kultūras daļas vadītāja Inga Elksne paskaidroja, ka uz šo grupiņu var pieteikties vecāki, kuru bērni jau ir reģistrēti kopējā Salaspils novada rindā uz vietu bērnudārzā. Vietas piešķirs hronoloģiskā secībā pēc rindas reģistrācijas datuma. Tiem vecākiem, kuri pieteikušies un gaida rindā uz citu bērnudārzu Salaspils pilsētā, rinda tikšot saglabāta, līdz atbrīvosies vieta viņu izvēlētajā bērnudārzā.

Šis piedāvājums ļaušot mazināt bērnu rindu uz grupām visjaunākajiem bērnudārza bērniem. Tiesa, "Daugaviņa" atrodas Saulkalnē – sešus kilometrus no Salaspils centra. Tāpēc vecākiem, kuri strādā Rīgā un izvēlas Saulkalnes dārziņu, jārēķinās ar lieku laika patēriņu, dodoties citā virzienā. Tiem vecākiem, kuri atteiksies izmantot iespēju bērnu ievietot "Daugaviņas" vismazāko bērnu grupiņā, pašvaldība 100 latus privātajos citu novadu bērnudārzos nefinansēs, lai šādi taupītu arī pašvaldības budžetu.

Vecākiem derīgi zināt, ka "Daugaviņā" ir arī diennakts grupiņas. Pusotru līdz divus gadus vecajiem mazuļiem tas nav piemērotākais risinājums, bet situācijas ir dažādas, tāpēc, ja būs vajadzība, īpašos gadījumos bērnus varēšot atstāt arī pa nakti.