Drukāt šo lapu
07.11.2012 16:55

Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņi saņēmuši velotiesības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņi saņēmuši velotiesības Vineta Bērziņa

Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) vadība kopā ar draugu inspektoru Jenotu Janci otrdien svinīgi pasniedza velotiesības 11 Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņiem, kuri veiksmīgi bija nokārtojuši tiesību iegūšanas eksāmenu.

 

 

Teorētiskās apmācības Pļavniekkalna sākumskolā vadīja Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki, bet eksāmenu pieņēma Rīgas Motormuzeja speciālisti, atsaucoties uz RPP nepilngadīgo lietu speciālisti Gunu Saulīti, pastāstīja izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore Vineta Bērziņa.

Lai saņemtu velotiesības, deviņi puiši un divas meitenes no Pļavniekkalna sākumskolas oktobrī apguva ceļu satiksmes noteikumus, uzdeva instruktoriem piņķerīgus jautājumus, pārbaudīja savas zināšanas, aizpildot Ceļu satiksmes drošības direkcijas interneta vietnē pieejamo testu, un beigās pareizi atbildēja uz desmit Rīgas Motormuzeja speciālistu sagatavotajiem eksāmena jautājumiem.

Novembrī šādas apmācības notiek arī privātajā pamatskolā "Gaismas tilts 97" Ķekavā.

Reģionālās pašvaldības policija regulāri organizē velotiesību iegūšanas apmācības gan bērniem, gan pieaugušajiem policijas telpās Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles novados, kā arī skolā – pēc izglītības iestādes iniciatīvas. Pieteikties apmācībām var, zvanot pa tālruni 67937102.