Drukāt šo lapu
05.11.2012 11:24

Ministrija: ēdināšanas maksai bērnudārzā griestu nav

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valstī nav noteikts maksimālais ierobežojums summai, no kuras vecākiem jāšķiras, norēķinoties par ēdināšanas pakalpojumiem bērnudārzā, noskaidroja portāls "Apriņķis.lv".

Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta vecākais referents Ēriks Sīka portālu informēja, ka konkrētas cenu robežas par ēdināšanas pakalpojumiem pirmsskolas izglītības iestādēs Latvijā nav noteiktas. To nosakot katras pašvaldības izstrādātie saistošie noteikumi, jo pirmsskolas izglītības iestādes ir pašvaldības pārziņā un arī ēdināšanas jautājumi atstāti novadu kompetencē, viņš norāda.

Jau vēstījām, ka Baldones novada pirmsskolas izglītības iestādē "Vāverīte" samaksa par ēdināšanu dienā ir Ls 1,90. Vecāki, kuru bērni apmeklē Baldones dārziņu, veikuši cenu aptauju apkārtējos novados un konstatējuši, ka vidējā cena par sabiedrisko ēdināšanu bērniem trīs četru gadu vecumā ir no Ls 0,90 līdz Ls 1,50.

"Salīdzinājumā ar blakus esošo Iecavas novadu starpība ir lats. Savukārt Rīgas dome ir noteikusi, ka Ls 1,40 ir griesti," portālam iepriekš norādīja viens no neapmierinātajiem vecākiem Ēriks Laime-Babris.

Iepriekš:
Vecāki: bērnudārza ēdiens sabojāja veselību