Drukāt šo lapu
06.06.2018 14:20

Jauniešiem piedāvā apceļot Eiropu, nemaksājot par transporta biļetēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jauniešiem piedāvā apceļot Eiropu, nemaksājot par transporta biļetēm arhīvs

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Latvijas jauniešus, kuriem 1. jūlijā būs 18 gadi, aicina izmantot Eiropas Savienības (ES) iniciatīvu "DiscoverEU", kas šovasar ļaus aptuveni 15 000 jauniešiem visā Eiropā saņemt ceļošanas pasi un no 9. jūlija līdz 30. septembrim apceļot Eiropu.

Iniciatīvai var pieteikties jaunieši, kuri šī gada 1. jūlijā būs tieši 18 gadu veci (respektīvi, dzimuši laikā no 1999. gada 2. jūlija līdz 2000. gada 1. jūlijam) un ir ES dalībvalstu pilsoņi. Lai pieteiktos, jauniešiem tiešsaistes pieteikuma veidlapā jānorāda personas apliecības vai pases numurs un ceļojums jāsāk vienā no 28 ES dalībvalstīm. Ceļojumam jānotiek vismaz vienas, bet ne vairāk kā četrās ES valstīs. Pieteikumi var būt individuāli vai personu grupā, kurā ir ne vairāk kā piecas personas.

Ceļošana galvenokārt plānota ar vilcienu, bet ceļošanas karte ļaus izmantot arī citus transporta līdzekļus, tostarp autobusus un prāmjus. Ar lidmašīnu būs atļauts lidot izņēmuma gadījumos – tikai tad, ja nav pieejami citi transporta līdzekļi.

Ieinteresētie jaunieši var pieteikties tiešsaistē no 12. jūnija pulksten 12.00 līdz 26. jūnija pulksten 12.00 (pēc Centrāleiropas laika). Vispirms būs jāievada personas dati un jāsniedz sīkāka informācija par ceļojumu, kuru jaunietis vēlas īstenot. Tad būs jāatbild uz pieciem jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Kultūras mantojuma gadu un ar ES iniciatīvām jaunatnes jomā. Visbeidzot, būs jāatbild uz pēdējo papildu jautājumu, kas ļaus Eiropas Komisijai sarindot pretendentus gadījumā, ja būs iesniegti

Kā norādīja aģentūrā, 2018. gads ir Eiropas Kultūras mantojuma gads, tādēļ ceļojums pa Eiropu jauniešiem varētu būt vēl aizraujošāks, jo visā Eiropā tiek rīkoti daudzi pasākumi par godu daudzveidīgajam kultūras mantojumam.