Drukāt šo lapu
03.09.2012 13:58

Foto: Pirmais skolas zvans pulcē mārupiešus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Pirmais skolas zvans pulcē mārupiešus Krišjānis Grantiņš

Šogad daļa skolu jauno mācību gadu tradicionāli atklāja Zinību dienā, 1. septembrī, bet vairums mācību iestāžu, tostarp Mārupes vidusskolā, tas sākās septembra pirmajā darba dienā.

Pirmais zvans šajā mācību gadā Mārupes vidusskolā skanēja 910 bērniem un jauniešiem, un tas ir par 52 vairāk nekā pērn. Kā zina stāstīt skolas lietvede Mirdza Reņģīte, problēmas nokomplektēt pirmās klases mazā bērnu skaita dēļ neesot bijušas, tieši otrādi.

"Šogad mums ir četras pirmās klases, kurās kopā mācīsies 108 bērni. Pagājušajā gadā mums bija tikai trīs klases, taču šogad pieteicās daudz vairāk bērnu nekā pērn, tādēļ vajadzēja veidot vēl vienu klasi," viņa atklāj.

Citāda situācija esot vidusskolas klasēs, kurās skolēnu skaits ir daudz pieticīgāks. Mārupes vidusskolā šogad ir divas desmitās klases. Vienā mācās 19, bet otrā 17 jaunieši, turklāt pēdējā – arī viena meitene ir no Taizemes. Viņa Mārupē ieradusies kā apmaiņas skolniece.

"Šogad desmitajās klasēs skolēnu skaits ir nedaudz mazāks nekā pērn, taču tā, ka nevar nokomplektēt klases, nav," apgalvo M. Reņģīte.