Drukāt šo lapu
02.09.2012 22:52

FOTO: Ulbrokā atklāts lielākais bērnudārzs Latvijā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ulbrokā atklāts lielākais bērnudārzs Latvijā Krišjānis Grantiņš

Pēdējā augusta dienā Stopiņu novadā, Ulbrokā, atklāts gadiem lolots sapnis – pirmsskolas izglītības iestādes "Pienenīte" modernā piebūve.

Domes priekšsēdētājs Jānis Pumpurs "Pienenītes" atklāšanā lielāko pateicību sacīja novada iedzīvotājiem par darbu un nodokļiem, kuriem pateicoties pildījies novada budžets. "Iestāde uzcelta par mūsu novada budžeta līdzekļiem. Paši esam sakrājuši tik daudz, lai šodien varētu priecāties par jauno piebūvi. Tā ir lielākā un skaistākā dāvana, kādu saņemam novada 125. dzimšanas dienā."

Mēra vietniece Vita Paulāne atzīst, ka pārņem pacilājošas izjūtas, prieks un gandarījums. "Jau vairākus gadus bijām iecerējuši "Pienenītes" paplašināšanu, bet, tā kā valstī notika ekonomiskā lejupslīde, tad arī pašvaldībām tika liegta iespēja ņemt aizņēmumus. Būvniecība iekavējās, jo paši krājām līdzekļus."

Iepriekšējos gados novadā bijuši dažādi mēģinājumi atvieglot dzīvi to bērnu vecākiem, kuru atvasēm netika nodrošināta vieta bērnudārzos. "Gan 50 latu pabalsts vecākiem, kuri paši audzina bērnus mājās, gan 100 latu līdzfinansējums privātajos dārziņos, saglabājot vietu rindā. Tāpat līdzfinansējums līdz skolai 134 latu apmērā, ja bērns izstājas no rindas un apmeklē privāto dārziņu. Bet nu tas viss ir aiz muguras, jo varam bērniem vietas nodrošināt paši."

Jaunajā piebūvē ir vieta piecām jaunām grupiņām – 120 bērniem. Ierīkota jauna virtuve un ēdamzāle, tāpēc vecā korpusa ēdamzāles telpas pārbūvējām, iegūstot vēl papildu vietas 20 bērniem.

Pašu mazāko "Spārīšu" grupiņas audzinātāja Kristīne Koponāne, kura šajā amatā ir jau nepilnus astoņus gadus, stāsta, ka līdz ar jauno telpu atklāšanu beigusies gatavošanās, iekārtošana, telpu noformēšana. "Paši visu griezām, līmējām. Katrā grupiņā mēbeļu un priekšmetu izvietojumu izvēlējās audzinātājas. Tagad ar nepacietību gaidām jaunos audzēkņus," saka audzinātāja. "Tepat ir guļamtelpa, tualete, arī virtuvīte. Viss ir pārdomāti un ērti."

Savukārt Renātei Mudurei 3. septembrī ir pirmā darba diena PII "Pienenīte". Tas ir sākums arī pirmajai pieredzei darbā bērnudārzā, tāpēc uztraukums un saviļņojums esot liels. "Tas būs kā piedzīvojums. Strādāšu ar pašiem mazākajiem un ceru, ka viss izdosies," atzīst Renāte.

Jaunā sieviete vēl turpina pedagoģijas studijas 4. kursā, taču nolēmusi, ka jāsāk strādāt savā profesijā. PII "Pienenīte" bijusi spontāna izvēle. "Draudzene nāca uz pārrunām, es aizgāju līdzi. Biju jau pieņemta citur, tomēr, kad mani uzaicināja šeit, lēmu par labu "Pienenītei". Ceļā uz darbu Renātei būs jāpavada vismaz stunda, jo viņa dzīvo Rīgā, Imantā, taču viņa ir pārliecināta, "ka tas atmaksāsies visādā ziņā".

Pēc pirmajiem iespaidiem Renāte ir apmierināta ar darba vietu un ir pārliecināta, ka viss izdosies. Viņa priecājas par labu atmosfēru un jauku kolektīvu.