Drukāt šo lapu
02.09.2012 14:26

Aptauja Ādažos: Vai viegli sagatavoties skolai?

Autors  Līga Greiškane
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ādažos: Vai viegli sagatavoties skolai? Krišjānis Grantiņš

Tiesībsargs Juris Jansons pirms jaunā mācību gada sākuma aktualizējis jautājumu par to, ka skolas nedrīkst uzspiest bērnu vecākiem pirkt mācību grāmatas.

Vecākiem nereti savu atvašu palaišana skolā sagādā raizes, jo vecāko brāļu un māsu grāmatas un darba burtnīcas mazākajiem vairs neder un nav īsti skaidrs, kādus mācību materiālus pirkt un kādus ne.

Daiga, IT jomas speciāliste:

Bērna palaišana uz skolu nesagādā nekādas problēmas. Lielāko daļu mācību materiālu nodrošina skola, bet darba burtnīcas nav obligātas. Es tikai par to priecājos, jo ietaupās nauda. Grāmatas un darba burtnīcas jau tagad ļoti dārgas.


 
Andris, uzņēmējs:

Bērns mācās privātajā skolā, tāpēc daudzas problēmas mums atkrīt. Sagatavošanos skolai un to, vai ir nopirktas visas vajadzīgās un pareizās grāmatas un darba burtnīcas, mūsu ģimenei stresu pirms 1. septembra nerada.

 
Aigars, darbojas privātajā biznesā Rīgā:

Tā vairāk ir ažiotāža pirms pirmā septembra, ko saceļ plašsaziņas līdzekļi, ka nu vecāki nevar saprast, ko pirkt un ko ne. Man tādas problēmas nav, jo jau maijā mani bērni saņem sarakstu ar to, kas būs nepieciešams jaunajā mācību gadā, un brīvlaikā to pamazām arī sapērkam.

 
Mairita, divu bērnu mamma no Carnikavas:

Manējie pagaidām apmeklē dārziņu, tāpēc daudzas problēmas, kas ir skolas vecuma bērnu vecākiem, vismaz pagaidām man vēl nav. Dārziņā nav jāpērk grāmatas, taču visu pārējo, piemēram, zīmuļus, ūdenskrāsas un citas nepieciešamās lietas, cenšos iegādāties laikus un pamazām.

 

Foto: Krišjānis Grantiņš