Drukāt šo lapu
29.08.2012 18:02

Populārākās mācību programmas šoruden – pavāri un dizaineri

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Populārākās mācību programmas šoruden – pavāri un dizaineri babynameregistry.info

Līdz mācību gada sākumam atlikušas dažas dienas, bet 9. un 12. klašu absolventi vēl var pagūt iesniegt dokumentus Mālpils profesionālajā vidusskolā.

Mālpils profesionālajā vidusskolā visvairāk audzēkņu pieteikušies mācībām ēdināšanas pakalpojumu un interjera dizaina mācību programmās.

Mālpils profesionālās vidusskolas direktores vietniece profesionālajā izglītībā Gunta Jēkabsone stāsta: "Līdz šim visvairāk iesniegumu esam saņēmuši programmā "Ēdināšanas pakalpojumi", kuras laikā audzēkņi apgūst pavāra, konditora iemaņas un uzņēmējdarbības pamatus maza ēdināšanas uzņēmuma atvēršanai un vadīšanai. Otra populārākā specialitāte ir interjera dizains, kuras laikā audzēkņi iemācas veidot dizaina projektus un apgūst prasmes tos realizēt dzīvē." Pavisam skolā tiek piedāvāts apgūt četras specialitātes.

Bažas rada divas pārējās programmas, kurās joprojām ļoti gaida mācīties gribētājus, lai varētu nokomplektēt grupas. Maz audzēkņu ir pieteikušies siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju specialitātē, kurā sagatavo ēku inženiertīklu tehniķus. Ļoti gaidīti ir arī skolēni, kuri vēlētos apgūt kokizstrādājumu programmu un kļūt par mēbeļu galdniekiem.