Drukāt šo lapu
27.08.2012 07:29

Jūrmalā kompensāciju par netikšanu dārziņā nevienam nemaksā

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašvaldības dārziņš "Lācītis", kura renovācija tika pabeigta pērnā gada nogalē. Pašvaldības dārziņš "Lācītis", kura renovācija tika pabeigta pērnā gada nogalē. www.jurmala.lv

Kūrortpilsēta Jūrmala ir viens no lielākajiem Pierīgas novadiem, tādēļ likumsakarīgi, ka arī rinda uz vietu dārziņā ir lielāka nekā mazākajās pašvaldībās, taču kompensāciju par netikšanu pašvaldības dārziņā nevienam mazuļa vecākam nemaksā. Neesot nepieciešamības.

Lai gan Jūrmalas dome ir paredzējusi, ka to bērnu vecākiem, kuru atvase rindas dēļ netiek pašvaldības dārziņā, saņem kompensāciju 100 latus mēnesī, pagaidām to nevienam nemaksājot.

"Pašlaik to nemaksā nevienam, jo vietu pietiek un bērni, kas reģistrēti rindā, neapmeklē dārziņu dažādu citu iemeslu dēļ, tostarp tāpēc, ka gaida vietu kādā konkrētā iestādē," zina teikt Jūrmalas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Veronika Ramāne.

Kopumā Jūrmalas pirmsskolas iestādēs ir vieta 2169 bērniem, un to pietiek visiem, kuri vien vēlas. Bērnudārza rindā (pirmās pakāpes rinda) uz 17. augsutu ir 494 Jūrmalā deklarētie bērni, ieskaitot tos, kuri vēlas bērnu pirmsskolas iestādē laist vēlāk vai kuri vēlas mainīt iestādi no tās, kurā bērnam ir piešķirta vieta, uz to, kurā vecāki vēlas bērnu ievietot. Visvairāk rindā ir 2009. gadā dzimuši – 205, tikai nedaudz mazāk ir 2010. gada bērnu – 198, 2008. gadā dzimušie ir 99, 2007. – 41, 2011. – 30, bet vismazāk ir 2006. gadā dzimušo bērnu – tikai 21.

Domes pārstāve norāda, ka septembra otrajā pusē sāks bērnudārza celtniecību Ķemeros. Tajā būs četras grupas, un katra no tām varēs uzņemt līdz 24 bērniem. Kad dārziņš būs gatavs, rindai vajadzētu samazināties vēl vairāk.

Jūrmalas teritorijā ir 19 pašvaldības iestādes, kurās uzņem pirmsskolas izglītības programmās: pirmsskolas iestādes vai skolas, kas realizē pirmsskolas izglītības programmas un kurās notiek reģistrācija bērnudārza rindā, – 13; vidusskolas ar piecus līdz sešus gadus veco bērnu grupām (rindas nav) – četras; speciālā pirmsskola (rindas nav) – viena; speciālās internātskolas pirmsskolas grupa (rindas nav) – viena.

"Pašvaldības teritorijā ir arī četras privātās izglītības iestādes, taču par tām mums informācijas nav," tā V. Ramāne.