Drukāt šo lapu
24.08.2012 15:53

Stopiņos uz vietu dārziņā rindā ir divi bērni

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada bērnudārzs "Pienenīte". Stopiņu novada bērnudārzs "Pienenīte". www.stopini.lv

Stopiņu novadā rinda uz vietu pašvaldības bērnudārzu ir divas reizes lielāka par to mazuļu skaitu, kādu pirmsskolas izglītības iestādes var uzņemt.

 

Kā pastāstīja Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietniece Vita Paulāne no 1. septembra vieta pašvaldības dārziņā tiek nodrošināta visiem mazuļiem, kuri 1,5 vai pat ilgāk stāv rindā, savukārt obligātā pirmsskolas izglītība no piecu gadu vecuma tiks nodrošināta visiem, ārpus rindas neviens nepalikšot.

Bērnudārza "Pienenīte" rindā bija 343 bērni, uzņemti tika 192, Stopiņu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās rindā bija 40 bērni, bet tiks uzņemti 22, savukārt Upesleju internātskolas-rehabilitācijas centra dārziņa grupās rindā bija 56 bērni, bet vieta būs tikai deviņiem," ar datiem iepazīstina V. Paulāne.

Lai mazajiem Stopiņu novada iedzīvotājiem būtu, kur palikt, kad vecāki dodas uz darbu, pašvaldība līdzfinansē vietu privātajos dārziņos. Tad tiek slēgts trīspusējais līgums, kas paredz, ka pašvaldība 12 mēnešus gadā sedz izmaksas, kas sastāda tādu pašu summu kā viena bērna uzturēšanās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, līdz bērna skolas vecuma sasniegšanai, un 2012. gadā šīs izmaksas bija Ls 134 mēnesī vienam bērnam.

Līdzīgi kā citviet Pierīgā, arī Stopiņos paralēli līdzfinansējumam pašvaldība meklē iespējas, kā samazināt bērnu rindu, paplašinot dārziņu kapacitāti. Viens no šādiem projektiem ir bērnudārza "Pienenīte" piebūve, kas tiks atklāta 31. augustā.

"Tajā būs piecas jaunas grupiņas kopā 120 bērniem, kā arī jauna aktu zāle, sporta zāle, ēdamzāle, jauna virtuve ar jaunākajām tehnoloģijām un administrācijas telpas. Savukārt Stopiņu pamatskolas dārziņa grupu ēkai šogad tiek pabeigta jauna jumta būvniecība. Pašlaik un veroties arī tālākā nākotnē, Stopiņu novada pašvaldībā vietu nodrošinājums bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs ir pietiekams," pārliecināta vietvaras pārstāve.

Stopiņu novadā ir viens pašvaldības dārziņš "Pienenīte", Stopiņu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupas un Upesleju internātskolas-rehabilitācijas centra dārziņa grupas.

Tāpat šajā teritorijā darbojas divi privātie dārziņi – "Draugi" un "Karlson".