Drukāt šo lapu
24.08.2012 11:35

Vecajā agrofirmas monstrā Jaunmārupē plāno ierīkot pamatskolu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izmēros iespaidīgā celtne Jaunmārupē nonākusi pašvaldības īpašumā un iegūs otru elpu. Izmēros iespaidīgā celtne Jaunmārupē nonākusi pašvaldības īpašumā un iegūs otru elpu. Uva Bērziņa

Mārupes novada dome savā īpašumā ieguvusi iespaidīgu izmēru trīsstāvīgu ēku 5663 kvadrātmetru platībā, kā arī tai piegulošo zemesgabalu nepilnu 1,3 hektāru platībā.

Atsavināšanas līgumu ar "SEB bankas" nekustamā īpašuma pārvaldīšanas uzņēmumu SIA "Latectus" pašvaldība parakstījusi pagājušajā nedēļā, portālu "Apriņķis.lv" informēja Uva Bērziņa, Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste. Īpašums Mazcenu alejā 3 atsavināts ar mērķi to izmantot novadā pieejamā izglītības piedāvājuma paplašināšanai.

Pašvaldības jauniegūto īpašumu, kas atsavināts par pirkuma cenu – Ls 685 000 –, astoņdesmito gadu beigās cēlusi kādreizējā agrosabiedrība "Mārupe". Kā zina stāstīt bijušais agrosabiedrības priekšsēdētājs Jānis Zvaigzne, ēku bijis iecerēts veidot par sabiedrisko centru ar veikalu, tikušas paredzētas telpas patērētāju sabiedrībai un pat restorānam. Tajā laikā ēku gan nav izdevies pabeigt, un 2000. gadā būve tikusi pārdota. Pēc ēkas nodošanas ekspluatācijā tās telpas izīrētas birojiem, kādu laiku atradies pasts, arī radio stacija. 2010. gadā jau vairs neapdzīvoto īpašumu sācis pārvaldīt minētais SIA "Latectus".

"Mārupes pašvaldība uz īpašumu skatījusies jau vairākus gadus, jo jau vēsturiski izveidojusies situācija, ka tam visapkārt atrodas citi pašvaldības īpašumi – Jaunmārupes dabas parks, skeitparks un sākumskola līdz 6. klasei. Savukārt 2012. gadā notikušajās iedzīvotāju darba grupās par Mārupes novada attīstības stratēģijas un programmas izstrādi bieži izskanējis priekšlikums Mārupē paplašināt iespējas iegūt pamatskolas izglītību. Rēķinoties ar to, ka nākotnē Mārupes vidusskola visiem gribētājiem izglītošanos līdz 9. klasei nodrošināt nevarēs, tas arī bijis grūdiens lēmumam īpašumu atsavināt," skaidro Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe.

Jau šogad paredzēts izsludināt iepirkumu ēkas pārprojektēšanai. Lai arī ir jau vīzija par to, ka īpašums attīstāms izglītības vajadzībām, pirms tam ar iedzīvotāju palīdzību plānots apkopot idejas par to, kā racionāli izmantot iespaidīgo ēkas platību.


Copy of Liga Kadige Marupes novada domes priekssedetaja vietniece un SIA Latectus parstavji paraksta atsavinasanas ligumu 160812

Līga Kadiģe, Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece, un SIA "Latectus" pārstāvji paraksta atsavināšanas līgumu.