Drukāt šo lapu
24.08.2012 09:29

Babītē dotācija par netikšanu pašvaldības dārziņā – Ls 180

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Viena no dāsnākajām, ja ne pati dāsnākā kompensācija par to, ja bērns rindas dēļ netiek pašvaldības dārziņā un ir spiests apmeklēt privāto izglītības iestādi, ir Babītes novadā – Ls 180.

 

"No 100 bērniem, kuri ir rindā uz pašvaldības dārziņu un kuri ir sasnieguši pusotru gadu, 48 saņem dotāciju un apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi," zina stāstīt novada izglītības darba speciāliste Elga Jonina. Pēc viņas teiktā, vecāki var izvēlēties privāto izglītības iestādi arī ārpus Babītes novada teritorijas un arī saglabāt rindu.

Babītes novadā, kurā ir trīs pašvaldības un divi privātie dārziņi, pašlaik rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā gaida 295 mazuļi, no kuriem 105 ir jaunāki par pusotru gadu. Saskaņā ar E. Joninas sniegto informāciju pašlaik savu vietu uz pašvaldības dārziņu gaida trīs 2008., 26 2009., 42 2010. un 29 2011. gadā dzimuši bērni.

Pašvaldība nāk pretim bērnu vecākiem ne tikai ar kompensācijām, bet arī palielinot esošo dārziņu kapacitāti, lai rinda pēc iespējas ātrāk saruktu.

"Pēc renovācijas darbiem bērnudārzā "Saimīte" tiks atvērta grupa pusotra gada vecuma bērniem. Atjaunošanas darbi notika arī Babītes vidusskolā, kur atvērtas piecus līdz sešus gadus veco bērnu apmācības grupas," tā par izglītību atbildīgā speciāliste.

Taču ne visi, kuriem rinda pienāk, to arī izmanto, jo, pēc izglītības speciālistes sniegtās informācijas, 27 bērnu vecāki ir atteikušies no piedāvātās vietas dārziņā, saglabājot rindu uz nākamo gadu.