Drukāt šo lapu
08.02.2018 10:03

Izstrādāta Pļavniekkalna skolas nākotnes attīstības vīzija

Autors  Apriņķis.lv/Ķekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstrādāta Pļavniekkalna skolas nākotnes attīstības vīzija arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība izveidojusi jaunu Pļavniekkalna sākumskolas attīstības vīziju, ar kuru izglītības speciālisti 7. februārī iepazīstināja skolas vecāku padomi. Vīziju sagatavoja izveidotā darba grupa, kurā strādāja pašvaldības speciālisti no Izglītības, attīstības un telpiskās plānošanas daļas, Pļavniekkalna sākumskolas direktore un skolas vecāku padomes pārstāvji.

Atbilstoši vēlamai skolas attīstības vīzijai jaunā Pļavniekkalna skola tiek paredzēta kā "vienas pieturas skola". Tas nozīmē, ka skola ir atvērta no plkst. 7.00 līdz 19.00. Bērniem pēc mācību stundām līdz pulksten septiņiem vakarā tiek nodrošinātas pagarinātās dienas grupas, plašs interešu pulciņu piedāvājums un launags ar nelielu vecāku līdzfinansējumu, vēsta Ķekavas novada pašvaldība.

Šāda pilnas dienas skola ļautu vecākiem gūt sirdsmieru, ka bērni būs pieskatīti visas dienas garumā – līdz brīdim, kad vecāki pēc darba izņems savus bērnus no skolas. Šajā laikā bērni jau būtu veikuši visus mājasdarbus un apguvuši dažādas iemaņas daudzveidīgos interešu pulciņos turpat skolā, lai jau vakarā kopā ar ģimeni ļautos sarunām un kādām kopīgām patīkamām aktivitātēm.

Ņemot vērā, ka jaunās skolas vīzija prasa no pašvaldības ievērojamas finanšu investīcijas, gan raugoties no būvniecības, gan pēcāk no uzturēšanas viedokļa, plānots to īstenot vairākās kārtās: pirmajā etapā izbūvēt sākumskolu un sporta laukumu jaunā vietā Katlakalna vai Rāmavas teritorijā, paredzēta 500 bērniem no 1. līdz 6. klasei (ar trim paralēlklasēm); otrajā etapā – uzbūvēt skolai piebūvi bērnudārza vajadzībām (līdz 150 bērniem); noslēdzošajā (ja nepieciešams, izvērtējot izglītojamo skaitu) – paplašināt skolu ar 7.-9. klasi.

Plānots, ka jaunajā skolā tiks nodrošinātas ne tikai jau esošās izglītības programmas, ko jau šobrīd īsteno Pļavniekkalna sākumskola, bet arī pamatizglītības 1. posma (1.-6. klasei) STEM (izglītība, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) virziena programma, vecākiem piedāvājot bērnus izglītot eksakto zinātņu klasēs, kas papildinātas ar valodu apguvi vai mākslas novirzienu.

Darba grupā tika rūpīgi analizēti arī vairāki varianti iespējamajai jaunās skolas būvniecības vietai Katlakalna un Rāmavas apkaimē, izvērtējot no dažādiem aspektiem, piemēram, esošās infrastruktūras un inženierkomunikāciju pieejamības, zemes platības un piederības, nepieciešamā investīciju apjoma un projekta realizēšanai nepieciešamā laika resursa. Darbs pie piemērotākās vietas skolas būvniecībai vēl turpinās.