Drukāt šo lapu
17.01.2018 12:45

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat iespēju Rīgā būvēt metro sistēmu?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Rīgā. Kā vērtējat iespēju Rīgā būvēt metro sistēmu? Liene Ozola un arhīvs

Pienācis laiks domāt par metro būvi Rīgā – tā nesen publiski izteicies viens no Rīgas Tehniskās universitātes pētniekiem Viesturs Veckalns. Viena kilometra izbūve maksātu vidēji 200 miljonu eiro. Viņaprāt, Rīgai piemērotākais būtu viegla tipa metro, kas ir ļoti līdzīgs zemas grīdas tramvajiem.

Gatis, IT speciālists
Tas būtu labi, taču metro būve nav tās naudas vērta, kas būtu jāiztērē. Zinu, ka Rīgas metro būtu jābūvē ļoti dziļi, daudz dziļāk pazemē nekā, piemēram, Skandināvijas valstīs. Rīgas metro būtu ļoti dārgs, tāpēc es uzskatu, ka daudz efektīvāk ir naudu ieguldīt tramvaja infrastruktūras un tīkla attīstībā.
Ervīns, galdnieks
Es nezinu, vai Rīgā metro ir nepieciešams, jo Rīgā nav tie attālumi tik lieli, lai tos nevarētu pārvarēt. Pieci kilometri šurp vai turp nav pamats, lai būvētu metro sistēmu. Metro vilcienam īsti pat nebūtu kur ieskrieties.
Jānis, students
Es dzīvoju Purvciemā, un reizēm ir grūti nokļūt vajadzīgajā vietā, taču tas ir ļoti atkarīgs no maršruta. Metro izbūves gadījumā svarīgi būtu zināt, kas būs maksātājs šim projektam, turklāt ir jādomā, kā tas ietekmētu citu sabiedriskā transporta veidu kustību, proti, kā metro iekļautos visā kopējā transporta kustībā un plūsmā.
Agris, bezdarbnieks
Sastrēguma stundās tāds metro it kā būtu noderīgs, taču – vai šāda liela būve nenozīmētu vismaz uz laiku neizbraucamas Rīgas ielas, jo visur būtu jārok? Par to man ir bažas, un vēl – ka tikai nesanāk tā, ka mums atkal ir dārgākais metro pasaulē, līdzīgi kā tas bija ar Dienvidu tiltu.