Drukāt šo lapu
01.11.2017 09:32

Arī Pierīgas skolās notiks Latvijas dārzeņu mēneša pasākumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Pierīgas skolās notiks Latvijas dārzeņu mēneša pasākumi daily.lv

34 skolās Rīgā un Pierīgas novados novembris būs Latvijas dārzeņu mēnesis. Tā ietvaros skolēni iegūs informāciju par veselīgu uzturu un pašmājās audzētiem dārzeņiem, varēs tos nodegustēt un novērtēt.

Latvijas dārzeņu mēneša ietvaros par veselīgu uzturu skolēniem stāstīs uztura speciālistes Zanda Mihailovska un Linda Gerda Bauere. Savukārt Latvijā audzētu dārzeņu degustācijas rīkos zemnieku kooperatīvi "Ezerkauliņi" un "Latvijas dārzeņi". Latvijas dārzeņu mēnesi organizē "Daily" skolu ēdnīcas.

Latvijas dārzeņu mēneša pasākumi Pierīgā plānoti Ādažu vidusskolā, Mārupes pamatskolā, Olaines 1. un 2. vidusskolā, Saulkrastu vidusskolā un Siguldas pamatskolā.

"Skolās ir iespējams nodrošināt kvalitatīvu, garšīgu un veselīgu ēdināšanu, panākot, ka bērni patiešām apēd sagatavotās pusdienas," ir pārliecināts uzņēmuma "Baltic Restaurants Latvia" (BRL) valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars. "Visi vecāki labi zina, ka bērni un dārzeņi ne vienmēr ir labi draugi, taču ēdienkarte bez dārzeņiem nekad nebūs pilnvērtīga. Novembrī zemnieki būs novākuši šā gada dārzeņu ražu, un šis būs piemērots laiks, lai pastāstītu bērniem, kas tad slēpjas burkānu, kāpostu vai rāceņu "vēderos"", par kampaņas ideju stāsta A. Kaugars.

"Mēs aicinām arī vecākus nākt un nogaršot vietējo dārzeņu ražu, paklausīties uztura speciālistu stāstīto un uzzināt, ko mēs piedāvājam viņu bērniem pusdienās skolā. Latvijas dārzeņu mēneša ietvaros gan bērni, gan viņu vecāki varēs uzzināt, piemēram, kā izmērīt cukura daudzumu augļos un dārzeņos, kā arī balsot par saviem iecienītākajiem dārzeņiem", tā A. Kaugars.