Drukāt šo lapu
11.08.2012 14:27

Vangažu bijušās arodskolas liktenis paliek "gaisā karājamies"

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tagad ēkai draud ceturtā ziema bez apkures, jo valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajā īres tiesību rakstiskajā izsolē bijusī skola īrnieku nav ieguvusi. Tagad ēkai draud ceturtā ziema bez apkures, jo valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajā īres tiesību rakstiskajā izsolē bijusī skola īrnieku nav ieguvusi. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Pārdomājis vienīgais izsoles dalībnieks, kas pavasarī pieteicās neizmantoto telpu īrei.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Vangažu arodskolu slēdza 2009. gadā. Neilgi pirms tam telpas bija izremontētas un apgādātas ar mūsdienīgu aprīkojumu. Skolai beidzot darbību, tas aizceļoja uz Rīgas 3. arodvidusskolu un Būvamatniecības vidusskolu, bet telpu stāvokli pēdējos gados strauji pasliktinājis tas, ka jau trīs ziemas tās bijušas neapkurinātas.

Kā "Apriņķis.lv" jau rakstīja, izvērtējot savas finansiālās iespējas, no ēkas pārņemšanas atteikusies arī Inčukalna novada dome.

Tagad namam draud ceturtā ziema bez apkures, jo valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajā īres tiesību rakstiskajā izsolē, kas notika aprīlī, bijusī skola īrnieku nav ieguvusi.

Izsolē pieteicās biedrība "Sporta centrs "Vangaži"". Kā vienīgo dalībnieku komisija to arī atzina par uzvarētāju. Taču, kā portālam atklāja IZM juriskonsulte Arnita Onckule, biedrība pēc tam vēstījusi, ka īrēt 3714,4 kvadrātmetru telpas, maksājot 32 santīmus (neskaitot PVN) par kvadrātmetru mēnesī, tā – pretēji sākotnēji paustajai apņēmībai – tomēr neesot gatava.

Tas nozīmē, ka līgumu biedrība šomēnes neparakstīs un gada otrajā pusē izsole par īres tiesībām būs jāizsludina vēlreiz. Biedrības valdes locekle Laine Kerča portālam skaidroja, ka ideja īrēt bijušo skolu radusies, kad biedrības valdē bijusi viņas nelaiķe māte: "Nezinu, uz kādiem aprēķiniem balstījās viņa, taču, pēc pašreizējām aplēsēm, tas prasītu pārāk lielus ieguldījumus – jāatjauno apkure, jāveic citi vērienīgi darbi... "

Uz jautājumu par plašo telpu izmantošanas iecerēm L. Kerča atbild: biedrības vajadzībām, protams, būtu bijis iespējams izmantot sporta zāli, namā būtu varējuši iemājot arī uzņēmumi, taču šie plāni nu jāatliek.

Kā stāsta biedrības bijušais valdes loceklis Ģirts Bunkus, organizācija dibināta pirms diviem gadiem, piešķirot biedrības statusu toreizējam sporta klubam. Galvenie darbības virzieni ir motokross un regbijs – šo sporta veidu pārstāvji, piedaloties Latvijas mēroga sacensībās, Inčukalna novada krāsas aizstāv, startējot zem biedrības "Sporta centrs "Vangaži"" karoga.

Iepriekš:
Vangažu arodskola kārtējo ziemu vadījusi bez apkures