Drukāt šo lapu
14.07.2017 14:23

Arī Pierīgas pašvaldības iesaistījušās pieaugušo izglītības projektā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Pierīgas pašvaldības iesaistījušās pieaugušo izglītības projektā Valsts izglītības attīstības aģentūra

Lai šī gada rudenī veiksmīgi uzsāktu Eiropas Sociālā fonda projekta "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide" pirmās mācības un uzrunātu tajās piedalīties nodarbinātos, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) projektā iesaista Latvijas, tostarp Pierīgas, pašvaldības.

"Pašvaldības nodarbinātos iedzīvotājus informēs par mācību iespējām, kas pieejamas novada teritorijā un visā Latvijā. Lai to realizētu, ar projekta līdzfinansējumu pašvaldībā darbosies pieaugušo izglītības koordinators. Šis speciālists apkopos un sniegs informāciju VIAA arī par sava novada vajadzībām pieaugušo izglītošanā," skaidro VIAA Pieaugušo izglītības pārvaldības nodaļas vadītājs Ingus Zitmanis.

Sadarbības līgumus ar VIAA parakstījuši jau vairāk nekā 50 novadi un pilsētas. Pierīgā pieaugušo izglītības koordinators darbosies Baldones, Inčukalna, Ķekavas, Mālpils un Olaines pašvaldībā. Šis speciālists tiks piesaistīts arī Salaspils, Saulkrastu un Sējas novados.

Sadarbību plānots uzsākt vēl ar aptuveni 30 Latvijas pašvaldībām, taču projektā aicinātas piedalīties arī tās pilsētas un novadi, kas līdz šim nav izrādījuši interesi iesaistīties. Ja pašvaldībai ir vēlme kļūt par šī projekta sadarbības partneri, VIAA aicina sazināties ar aģentūras Pieaugušo izglītības pārvaldības nodaļas projektu vadītāju Daci Puriņu pa tālruni 67854768 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Neatkarīgi no tā, vai pašvaldība būs projekta partneris vai nē, ikviens tās iedzīvotājs, kas būs nodarbināts, vecumā no 25 gadiem un vēlēsies celt savu profesionālo kompetenci, varēs pieteikties un izvēlēties no projekta laikā piedāvātājām kopējām mācībām visā Latvijā.

Šobrīd projektā notiek izglītības iestāžu pieteikšanās mācību nodrošināšanai. Plānots, ka strādājošie iedzīvotāji pirmajām mācībām varēs reģistrēties šī gada rudenī kādā no četrām šobrīd darba tirgū pieprasītām nozarēm: elektroniskās un optisko iekārtu ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas; būvniecība; kokrūpniecība; metālapstrāde, mašīnbūve un mašīnzinības. Nozaru un pieejamo mācību klāsts tiks papildināts uz katru nākamo pieteikšanos.