Drukāt šo lapu
25.07.2016 07:45

FOTO: Jaunie makšķernieki pie Brūnu HES apgūst copes gudrības

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pagājušajā nedēļā no piektdienas līdz svētdienai Mālpils novadā pie Brūnu HES uz nometni “Asarītis” bija pulcējušies jaunie makšķernieki no visas Latvijas. Pagājušajā nedēļā no piektdienas līdz svētdienai Mālpils novadā pie Brūnu HES uz nometni “Asarītis” bija pulcējušies jaunie makšķernieki no visas Latvijas. Einārs Binders

Jau septīto gadu pēc kārtas biedrība "Mālpils Zivīm" organizēja bērnu vasaras nometni jaunajiem makšķerniekiem "Asarītis". Šoreiz uz to pulcējās 58 bērni no Mālpils, Siguldas, Rīgas un citām Latvijas vietām.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja biedrības "Mālpils Zivīm" pārstāvis Normunds Naglis, pagājušās nedēļas otrajā pusē jauno makšķernieku nometne ar dzīvošanu teltīs tika ierīkota pie Mergupes Brūnu HES teritorijā.

Nometnes dalībnieki tikās ar Latvijā pazīstamiem makšķerēšanas popularizētājiem Normundu Grabovski un Māri Olti, kuri vada arī televīzijas raidījumus, un institūta "BIOR" zivju pētniekiem, no kuriem nometnes dalībnieki daudz uzzināja par zivju paradumiem un dabas aizsardzību. Bija arī treniņi kastingā, iespēja uzzināt, kā pareizi kūpināt noķertās zivis, pavērot paraugdemonstrējumus mušiņmakškerēšanā un iespēja pašiem pavingrināties šajā makšķerēšanas veidā, kā arī nometnes organizatoru rīkotie izbraucieni ar motorlaivu.

Katru dienu "Asarīša" dalībnieki vairākas stundas dienas rīta un vakara pusē piedalījās makšķerēšanas sacensībās. Atsevišķi pa grupām sacentās jaunie makšķernieki vecumā no 6 līdz 9 gadiem – tādu bija 22 – un 36 vecākās grupas makšķernieki no 10 līdz 16 gadu vecumam. Kā uzsvēra N. Naglis, interese par makšķerēšanu nav tikai zēniem, jo apmēram puse nometnes dalībnieku bija meitenes.

Nometnes laikā gan nekādi rekordlomi netika sasniegti, bet reizēm tika izvilkts arī pa 400 gramus smagam rudulim. Gan rīta, gan vakara copes, kā jau tas sacensībās pieņemts, beidzās ar lomu svēršanu un zivju tīrīšanu. Lai kā arī kuram jaunajam makšķerniekam bija veicies, taču kopā ik reizi tika noķerts tik daudz zivju, la pietiktu nometnes ikvakara tradicionālajai zivju zupai.