Drukāt šo lapu
24.04.2015 19:14

Līdz mācību gada beigām Siguldas skolēnus ēdinās "Vita Mārkets"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Līdz mācību gada beigām Siguldas skolēnus ēdinās "Vita Mārkets" arhīvs

Šonedēļ Siguldas novada pašvaldība izsludināja iepirkumu par komplekso pusdienu nodrošināšanu Siguldas 1. pamatskolā, Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas pilsētas vidusskolā.

Saskaņā ar likumdošanu ārkārtas iepirkumā steidzamības kārtā pašvaldība uzaicināja piedalīties trīs Siguldas novada uzņēmējus, no kuriem divi iesniedza savus piedāvājumus. Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, piektdien līgums par komplekso pusdienu sagatavošanu un piegādi trīs novada skolās līdz 29. maijam noslēgts ar SIA "Vita Mārkets", informēja pašvaldībā.

Ārkārtas iepirkuma rezultātā, kā arī, ņemot vērā īso pakalpojuma sniegšanas termiņu, jaunais komplekso pusdienu piedāvājums iekļaujas Ministru kabineta noteiktajās komplekso pusdienu izmaksās – 1,42 eiro. Skolēni līdz šī mācību gada beigām turpinās saņemt pusdienas par cenu, ko maksājuši līdz šim – 1,04 eiro. Radušos starpību līdz mācību gada beigām kompensēs pašvaldība.

Trešdien Siguldas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Siguldas skolu vadību un vecāku pārstāvjiem. Tikšanās laikā klātesošie vienojās, ka jaunais skolēnu ēdināšanas iepirkums nākamajam mācību gadam tiks izstrādāts jau tuvākajā laikā vēl ciešākā sadarbībā ar skolu vadību un skolēnu vecākiem.

Jaunajā iepirkumā tiks izmantota pašvaldības pieredze, kad pagājušajā gadā, veidojot iepirkumu Siguldas bērnudārzos, vērtēšanas kritērijos dominēja kvalitāte un pārtikas produktu daudzveidība (ievērojot sezonalitāti), nevis cena. Tāpat jaunais līgums netiks slēgts uz pieciem gadiem, bet gan uz gadu ar iespēju to pagarināt, ja skolas vadība un skolēni ar ēdienu kvalitāti būs apmierināti.

Jau ziņots, ka 14. aprīlī Siguldas novada pašvaldība nolēma lauzt līgumu ar lietuviešu uzņēmumu "Kretingos maistas", kas minēto triju novada izglītības iestāžu bērnus baroja ar nekvalitatīvu ēdienu.

Iepriekš:
Skolēni pie pusdienu galda