Drukāt šo lapu
08.05.2012 09:31

Ķekavā būvēs sākumskolu

Autors  Astrīda Vītola, «Ķekavas novads»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Topošās Ķekavas sākumskolas makets Topošās Ķekavas sākumskolas makets

Veidojot 2012. gada Ķekavas novada pašvaldības budžetu, domes deputāti nolēmuši šajā gadā sākt sākumskolas būvniecību Ķekavā, tam paredzot pusmiljonu latu.

Patlaban kopā ar tehniskā projekta autora - SIA "Eja" - speciālistiem pašvaldība veic projekta precizējumus, lai ievērotu atbilstošos būvnormatīvus ugunsdrošības, ēkas energoefektivitātes un citos jautājumos.


Šogad ir paredzēts sākt centrālā (B korpusa) sākumskolas korpusa būvniecību, kurā būs mācību klases 120 skolēniem, datorklase, dabaszinību, darbmācības, zīmēšanas kabineti, bibliotēka, telpas skolotājiem un administratīvajam personālam, kā arī citas palīgtelpas skolas darbības nodrošināšanai.

Patlaban pašvaldība gatavo nolikumu būvdarbu iepirkumam, un pēc līguma noslēgšanas ar iepirkuma konkursā uzvarējušo uzņēmēju sākumskolas būvniecība varētu sākties septembrī.

Līdz šā gada beigām projektētājs paredz pabeigt visa projekta precizējumus, lai pašvaldība varētu veikt būvniecības iepirkumu un lūgt Finanšu ministrijai atļauju ņemt kredītu skolas būvniecības pabeigšanai.