Drukāt šo lapu
11.07.2018 10:36

Divas Pierīgas iedzīvotājas Dziesmu svētku laikā kļūst par māmiņām

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līga Petrāne. Līga Petrāne. facebook.com/Dziesmu un deju svētki

Kā vēsta ieraksts Dziesmu un deju svētku "Facebook" lapā, 8. jūlijā, kas bija Dziesmu un deju svētku pēdējā diena, divas Pierīgas iedzīvotājas kļuva par māmiņām: Ķekavas kora "Mozaīka" dziedātāja Līga Petrāne un koncerta apmeklētāja – carnikaviete Rita Sniedze.

Vienu minūti pirms noslēguma koncerta sākuma pasaulē nāca mazais Sigvardiņš, kura mamma – Ķekavas kora "Mozaīka" dziedātāja Līga Petrāne – visu nedēļu piedalījās mēģinājumos, ģenerālmēģinājumā un jau bija saposusies uz noslēguma koncertu, bet mazais izdomāja citādi. Kā vēsta Dziesmu svētku pārstāve Inga Vasiļjeva, vārds puisītim ticis izvēlēts par godu Līgas mīļākajam diriģentam – Sigvardam Kļavam, kurš otrdien Rīgas Dzemdību namā sveica mazo vārda brāli. Sigvarda vecāki ir Līga un Sandis Petrāni.

Otrs Dziesmu svētku bērniņš ir koncerta apmeklētājas – carnikavietes Ritas Sniedzes – mazā Austriņa. Mamma uz Dzemdību namu tika aizvesta no Mežaparka Lielās estrādes. "Arī Austru sveica gan Dziesmu svētku rīkotāji, gan Dzemdību nams. Paldies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam par operativitāti, Austras māmiņu gādīgi un operatīvi aizvedot uz Dzemdību namu!" vēsta Dziesmu svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva. Austriņas vecāki ir Rita un Klāvs Sniedzes no Carnikavas.

"Paldies Rīgas Dzemdību namam, un ceram, ka Dziesmu svētku bērniņi augs lieli dziedātāji un dejotāji!" pauž svētku rīkotāji.



Dziesmu svētku virsdiriģents Sigvards Kļava satiek savu vārda brāli.